Gece boyunca ekiplerin karadan kontrol altına almaya çalıştığı yangınlara havanın aydınlanmasıyla hava araçları da destek veriyor.

Alevler, biri amfibik 3 yangın söndürme uçağı, 7 helikopter, 66 arazöz, 22 su ikmal aracı, 6 dozer, 7 yer ekibi, 47'si teknik ekip olmak üzere 550 personelle söndürülmeye çalışılıyor.

Salihli'nin Hacıhıdır Mahallesi yakınlarına kadar ulaşan yangını ekipler havadan ve karadan müdahaleyle kontrol altına almaya çalışıyor.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, “Manisa Gördes yangınını söndürme çalışması büyük oranda tamamlandı ancak gece soğutma çalışmaları devam edecek. Yarın sabah itibarıyla son kontrollerden sonra bilgisini verebiliriz." diye konuştu.

Bakan Yumaklı, Uşak Eşme'deki yangında da büyük oranda kontrolün sağlandığını ancak soğutma işlemlerinin devam ettiğini vurgulayarak, son bilgiyi yarın vereceklerini söyledi.

Manisa’nın ilçesinde artçılar sürüyor Manisa’nın ilçesinde artçılar sürüyor

Yangın söndürme çalışmalarını bölgede takip eden Manisa Valisi Enver Ünlü, ilgililerden anlık bilgi alıyor.

Gördes ilçesine bağlı Boyalı Mahallesi yakınlarındaki ormanlık alanda 14 Ağustos'ta yangın çıkmış, rüzgar ve arazi koşulları nedeniyle yayılan alevler Salihli ve Gölmarmara ilçesi sınırlarına ulaşmıştı. Yangın alanında kalan Gördes'e bağlı Yeniköy ve Karayakup ile Salihli'ye bağlı Hacıhıdır, Kemer, Kale ve Kurttutan mahallelerindeki vatandaşlar tahliye edilmişti.

Kaynak: AA