Manisa'nın Turgutlu ilçesinde bulunan Şehit Tolga Artug Gençlik Merkezi'nde "Gençkod ile Deneyap Teknoloji Atölyeleri"nde eğitim alan öğrenciler, TEKNOFEST 2024 Robolig Yarışması'nda finale kalarak büyük bir başarıya imza attı. Takım, yerli ve milli teknolojiye dayalı bir robot tasarımıyla dikkat çekiyor.

Gençlik merkezinin "Gökdoğan Team" adlı takımı, kendi imkanlarıyla 3 boyutlu yazıcıdan ürettikleri parçaları birleştirerek Deneyap Kart ile hareket edebilen bir robot tasarladı. Yarışma parkurunda verilen görevleri tamamlamayı hedefleyen ekip, Turgutlu'yu temsil edecekleri yarışmada dereceyle dönmeyi umut ediyor.

Gökdoğan Team'in danışmanı Gülistan Sayan şöyle konuştu:

“Takımımız güçlü, Robolig, yerli ve milli teknolojiyi desteklemek amacıyla Deneyap Kart üzerinden oluşturulan bir yarışma. Deneyap Kart ile hareket eden robotumuzla Teknofest alanında verilen görevleri sorunsuz yaparak puanları kazanacağız. Orada dereceye girmeyi planlıyoruz, umuyoruz inşallah.”

Takımdaki öğrencilerden Alperen Çiftçi de, "Bu çalışmalarla tüm görevleri tamamlayıp en yüksek puanları alıp derece alacağımıza inanıyoruz." şeklinde konuştu.

Dünyanın en büyük gösterisini yapıyorlar... Kırkağaç reklam yüzü oldu Dünyanın en büyük gösterisini yapıyorlar... Kırkağaç reklam yüzü oldu

Turgutlu'yu temsil eden Gökdoğan Team, TEKNOFEST 2024'te başarıyla yer almak için çalışmalarına tüm hızıyla devam ediyor.

Kaynak: AA