Yarışmaya İzmir’den katılan ve bir dönem Manisa’da işletme açan İlkay Kanıt, Masterchef yarışmasında gösterdiği performansla jürilerden geçer not aldı. Performansıyla dikkat çeken İlkay Kanıt, 2 evet ve 1 hayır ile bir sonraki tura geçmeye hak kazandı.

Kanıt’ın makaron macerası 2017 yılında başladı. Bir dönem Manisa’da yaşayan kadın girişimci İlkay Kanıt, evinde çocukları ve misafirleri için yaptığı Fransız tatlısı makaronlarla işyeri sahibi olmuş ve 'Makarons Bella' adlı işyerini açarak iş hayatına atılmıştı.

Resmi rakamlar ortaya koydu… Ömrümüz 2 ay kısaldı! Resmi rakamlar ortaya koydu… Ömrümüz 2 ay kısaldı!

“Ailevi Durumlardan Şehir Değiştirdim”

Mutfak hayatına 18 yaşında başladığını söyleyen Kanıt, pandemi nedeniyle iş yerini kapatmak zorunda kaldığını belirtirken yarışmaya katılma nedenini ise şöyle açıkladı:

“Butik bir pastanem vardı. Türkiye Aşçılar Federasyonu’ndan birincilik ödüllerim vardı. Ailevi durumlardan dolayı şehir değişikliği, pandemi olunca biraz hayal kırıklığına uğradım. Onun için hayalim yarım kaldı. Birincilik ödüllerimi duvardan indirirken üzüldüm. O heyecanı tekrar yakalarsam yeniden adım atarım diye düşündüm. Çok güzel bir insanla tanıştıktan sonra benim hayatım değişti ve burası (Masterchef) ‘alo’ dedi. Şansımın döndüğüne inanıyorum. Onun için buradayım.”

Kaynak: Manisa Kulis Haber