Sağlık Bakanlığı, son dönemde artan sezaryen doğumlarına yönelik önlemler almak amacıyla yeni bir kampanya başlattı. “Doğal olan normal doğumdur” sloganıyla yayınlanan kamu spotu, bir bebeğin sesinin kullanıldığı görüntülerle dikkat çekti. Yayımlanan kamu spotu sosyal medyada eleştirilerin hedefi olurken ünlü isimlerden de tepki gecikmedi.

Bakanlığın yayınladığı kamu spotuna tepki gösteren ünlü isimlerden bir tanesi de Bahar dizisindeki performansı ile adından söz ettiren Manisalı oyuncu Demet Evgar oldu.

Zonguldak’ta feci olay… Yaşlı kadını domuz sanıp öldürdü! Zonguldak’ta feci olay… Yaşlı kadını domuz sanıp öldürdü!

“Kadınları Korkuya Sürüklüyor”

Ünlü oyuncu Demet Evgar, X platformunda yaptığı paylaşımda, birçok kadının vajinal doğumu içsel olarak arzuladığını ancak çeşitli sebeplerle sezaryen doğum yapmak zorunda kaldığını vurguladı. Evgar, bu kamu spotunun kadınları korkuya sürüklediğini belirterek, "Birçok kadın, doktorları tarafından sezaryene yönlendirilir ya da korku ve endişelerinden dolayı bu seçimi yapar" dedi.

Kamu Spotu “Bu Kadının Suçuymuş” Algısı Oluşturdu

Kamu spotunun kadınları suçlu gibi gösterdiğini ifade eden Evgar, “Bu da kadının suçu, bu da kadının hatası, bu da kadının yanlış seçimi” algısını oluşturduğunu belirtti.

Kendi doğumunun da zorunlu olarak sezaryenle gerçekleştiğini hatırlatan Evgar, “Elbette vajinal doğum yapmak ve bu konforlu deneyimi yaşamak isterdim” diyerek duygularını paylaştı. Ayrıca, bu kampanyayı “korku filmi” olarak nitelendirerek, derhal kaldırılması gerektiğini ve yerine daha duyarlı bir film çekilmesi gerektiğini savundu.

Kaynak: Haber Merkezi