Manisa’nın Soma ilçesinde sevilen sosyal medya fenomeni Rukiş Anneanne, torunlarının desteğiyle sosyal medyada sokak hayvanları için başlattığı yardım kampanyalarıyla büyük destek topluyor.

Manisalı Rukiş Anneanne Sosyal Medya Fenomeni Oldu

Torunları Reha ve Dilara Fidan’ın desteğiyle sosyal medyaya adım atan 82 yaşındaki Rukiye Eryiğit, kedisi Tülin ile çekilen videolar sayesinde kısa sürede büyük ilgi görerek sosyal medya fenomenine dönüştü. Rukiş anneanne, kısa sürede 371 bin takipçiye ulaştı.

Sokakta bulduğu kedisi Tülin ile olan bağını sosyal medyada paylaşırken, torunlarının da desteğiyle sokak hayvanları için kampanyalar düzenlemeye başladı.

Rukiye Eryiğit, “Tülin ile başladığımız bu serüven, sokak hayvanlarına yardım etme tutkusuna dönüştü. Torunlarım beni videolarla destekledi ve biz bu yolla birçok hayvansevere ulaştık. Artık sadece kendi kedilerim için değil, sokaktaki hayvanlar için de elimden geleni yapıyorum” dedi.

Mustafa Sandal kart limitini 99 bin liraya düşürdü Mustafa Sandal kart limitini 99 bin liraya düşürdü

Yaptığı Kampanyalara Ünlüler Destek Veriyor

Rukiye Eryiğit, sosyal medya sayesinde hem çevresinde hem de Türkiye genelinde birçok hayvanseverin desteğini kazandı. Ayrıca yaptığı kampanyalar ünlülerin de dikkatini çekti. Ünlü oyuncu Binnur Kaya, Rukiye Hanım’ın kampanyalarına destek verirken, Amerika’dan takipçisi Ammaar Dahri, Soma’ya gelip kendisini ziyaret etti. Ayrıca, ünlü bir mama firması, sosyal medya hesaplarını takip ettikten sonra Soma’daki bir hayvan barınağına 1 ton mama bağışında bulundu.

Sosyal medya yolculuğunun nasıl başladığını anlatan Rukiye Eryiğit, şöyle konuştu:

“Bir gün yazlıkta bahçede otururken boynunda tasmasıyla bir kedi kapımıza geldi. Etrafa sorduğumuzda sahibi tarafından sokağa bırakılmıştı. Bende onu kucağıma aldım. Bana çok candan yaklaştı.  O zamandan beri benimle beraber. Adını Tülin koydum. Evde Cesur isminde bir erkek kedim vardı. Birde kızım Tülin oldu. Onlar benim torunlarım gibi oldular. Kısa sürede ailemizin bir parçası haline geldi. Bir gün torunlarım Reha ve Dilara anneanne sana bir sosyal medya hesabı açalım eş, dost, akrabalarımız seni takip eder görür sende onları takip edersin dediler. Ben anlamam siz nasıl yapmak istiyorsanız öyle yapın dedim. Torunlarım benden habersiz evde Tülinle konuşup, oynarken videolarımı çekip sosyal medya hesabına koymuşlar. Bu videolar çok beğenilmiş. Birden takip edenlerin sayısı artmaya başlamış. Torunlarım anneanne seni seven çok insan var. Sokak hayvanları içinde yardım kampanları yapalım destek isteyelim dediler. Bende severek elimden ne geliyorsa yaparım dedim. Yeter ki o yavrucaklar sokakta mamasız kalmasın. Hasta olduklarında sağlık ihtiyaçları bizim ve yardımseverler tarafından karşılansın istedim. Çok güzel faydalı kampanyalar yapıldı.”

İhtiyaç Sahibi Çocuklar İçin Örgü Hırka ve Yelekler Yapıyor

Rukiye Eryiğit, sokak hayvanlarına yardım etmenin yanı sıra, ihtiyaç sahibi çocuklar için de örgü hırka ve yelekler yapıyor. Ördüğü kıyafetler, muhtarlıklar aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor.

Son olarak deprem bölgesindeki çocuklar için örgü hırkalar gönderdiğini belirten Rukiye Hanım, “Ömrüm yettiğince bu yardımları yapmaya devam edeceğim. Sokak hayvanları mamasız kalmasın, hasta olduklarında sağlıklarına kavuşabilsinler. Destek veren herkese teşekkür ederim” diye konuştu.

Ailecek Elimizden Geleni Yapıyoruz

Rukiye Eryiğit’in torunu Reha Fidan ise, şu ifadeleri kullandı:

“Sokaktaki hayvanların beslenmesi ve korunması için anneannem başta olmak üzere ailecek elimizden geleni yapıyoruz. Bu sadece onlara mama vermekle kalmıyor; aynı zamanda sağlıklarını kontrol etmek, tedavi ihtiyaçlarını karşılamak ve onların güvenliğini sağlamak için de çalışıyoruz. Hayvanların hayatlarına dokunmak, onların sesi olmak bizim en büyük hedefimiz. Sayfamızdan düzenlediğimiz kampanyalarla elde ettiğimiz gelirle, sokak hayvanlarının sağlık ve mama giderlerini karşılıyoruz. Bu kampanyalar sayesinde, sokak hayvanlarına ulaşmak ve ihtiyaçlarını gidermek için daha fazla kaynağa sahip oluyoruz. Ünlü bir mama firması anneannemin sayfasını severek takip ediyorlarmış. Bir gün bize ulaştılar. Somadaki hayvan barınağına 1 ton mama bağışı yaptılar. Bu bizi çok mutlu etti. Yaptığımız sosyal projelerin doğru olduğunun bir göstergesiydi.”

Torun Dilara Fidan ise şöyle konuştu: “Biz sadece Soma'daki sokak hayvanları için değil farklı il ve ilçelerdeki sokak hayvanları için yapılan kampanyalara da destek olmaya çalışıyoruz. İnsanları sokak hayvanlarına karşı duyarlı ve merhametli olmaya teşvik etmek istiyoruz. Hayvanların da birer yaşam hakkı olduğunu hatırlatmak, bu konuda farkındalık yaratmak bizim için çok önemli. Herkesin sokaktaki hayvanlar için bir şeyler yapabileceğine inanıyoruz.” 

Muhabir: Manisa Kulis Haber