Manisa’nın Demirci ilçesinde tamamlanan Alaağaç Barajı, bölge üreticilerine yılda yaklaşık 35 milyon lira ek gelir sağlayacak.
Alaağaç Barajı’nda Çalışmalar Tamamlandı
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, barajın tamamlandığını ve su tutulmaya başlandığını açıkladı. Balta, "Projemizi 2024 yılı performans hedefleri doğrultusunda yürüttük. Gövde dolgusu, dolusavak ve vana odası imalatlarını tamamlayarak barajda su tutmaya başladık. Manisalı üreticilerimize hayırlı olsun" dedi. Proje sayesinde bölge ekonomisinin 2024 yılı rakamlarıyla ortalama yılda 34 milyon 850 bin lira ek gelire kavuşacağını söyledi.
Barajda su tutuldu
Projenin DSİ’nin 2024 yılı performans hedefinde olduğunun altını çizen DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “ Alaağaç Barajı’nı yılsonuna kadar yetiştirebilmek için yaz ayları boyunca yoğun bir tempoda çalıştık. Gövde dolgusu, Dolusavak ve vana odası imalatlarını bitirdik. Tıkaç betonunu atarak barajda su tuttuk. Manisalı üreticilerimize hayırlı uğurlu olsun” dedi.
3 milyon 600 bin ³ su depolanacak
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, üreticilerimizin dünya ile rekabet edebilir koşullara ulaşabilmesi için gece gündüz demeden çalıştıklarını söyledi. Manisa Alaağaç Barajı’nı da bu hedef doğrultusunda inşa ettiklerini belirten DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, “ Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, temelden yüksekliği 40.5 metre olarak inşa ettiğimiz barajımızda 3 milyon 600 bin m³ su depolayacağız. 4100 dekar araziyi borulu basınçlı sistem ile sulayacağız” ifadelerini kullandı.
Sulama Maliyetleri Düşecek
DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta” Sulu tarım olanağının artmasıyla bölge üreticilerimiz katma değeri yüksek farklı ürünleri yetiştirme olanağına da sahip olacak. Ayrıca sulama maliyetleri düşecek. Çiftçimiz 2024 yılı rakamlarıyla yılda 34 milyon 850 bin lira daha fazla kazanacak” dedi.