Yol verme kavgası kanlı bitti! Balkondan izleyen kişi vuruldu! Yol verme kavgası kanlı bitti! Balkondan izleyen kişi vuruldu!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), artan yangın riskleri nedeniyle vatandaşlara 10 gün boyunca açık alanlarda ateş yakmamaları konusunda uyarıda bulundu. Vatandaşlardan açık alanda ateş yakmamalarını, bu uyarıya uymayanları ikaz etmelerini ve herhangi bir ihlal durumunda 112’ye bilgi vermelerini istedi.

SON DÖNEMDEKİ YANGINLAR KAYGI VERİCİ

Dönemde özellike Manisa, Çanakkale, İzmir ve Bolu gibi illerde meydana gelen yangınların çoğunun ihmal sonucu çıktığı belirtildi. Özellikle meteorolojik koşulların etkisiyle yangınların hızlıca yayıldığına dikkat çeken OGM, son 10 günde ülkemizde 10'dan fazla yangın vakasının yaşandığını ve bu yangınların ciddi maddi ve manevi kayıplara yol açtığını vurguladı.

VATANDAŞLARA SMS VE SOSYAL MEDYA UYARISI

Orman Genel Müdürlüğü, AFAD iş birliğiyle hem SMS yoluyla hem de sosyal medya hesapları üzerinden yayımladığı uyarılarla vatandaşları bilgilendirdi. Paylaşılan mesajda, “OGM’ye göre 10 gün boyunca meteorolojik nedenlerle vatandaşlarımızın açık alanda ateş yakmamaları, yakanları uyarmaları ve 112'ye bilgi vermesi rica olunur.” ifadelerine yer verildi.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK