Çağlak deresi doğal güzelliğiyle doğaseverlerin uğrak noktası olmaya devam ediyor. Çağlak deresi Manisa’nın Akhisar ilçesinde bulunuyor. Manisa’ya 20 km uzaklıkta bulunan Çağlak Deresi sonbaharın gelmesiyle afta sonları bölge halkı tarafından tercih edilen yerler arasındadır.

BÖLGENİN DOĞAL GÜZELLİKLERİNDEN

Geçmişten günümüze tarihi ve doğal güzellikleriyle dikkat çeken Manisa, her mevsim bir başka güzel oluyor. Doğal zenginlikleriyle öne çıkan Manisa, hem tarih kokuyor hem de birçok doğal güzelliği bünyesinde bulunduruyor. Çağlak deresi de bu doğal güzelliklerden sadece bir tanesi.

Yemyeşil ağaçların arasından, doğaya süzülen bir dere, yazın sıcağından bunalıp sonbaharın gelişini karşılayanlara, güzel bir gün sunma fırsatı veriyor. Manisa’ya da oldukça yakın olan Çağlak Deresi hem Manisa’dan hem de çevre ilçelerden ziyaretçilerini ağırlamaya devam ediyor.

Altın Üzüm ve Kültür Festivali için geri sayım başladı! Altın Üzüm ve Kültür Festivali için geri sayım başladı!

Özellikle yaz aylarında ziyarete gelen vatandaşlar, hem temiz bir hava alıyorlar hem de, aileleleri ve sevdikleriyle güzel vakit geçirme imkanı buluyorlar.

ÇAĞLAK DERESİ NEREDE?

Çağlak Deresi, Manisa’ya 56 km kadar mesafede, Akhisar İlçesi’nin kuzeydoğusundaki Kargın Köyü yakınlarındadır. Çağlak Deresi’nin geçtiği çam ve zeytin ağaçlarıyla kaplı mesire yerinde, her yıl Mayıs ayının ilk ya da ikinci haftasında, yerel nitelikteki Çağlak Festivali gerçekleştirilmektedir.

ÇAĞLAK DERESİNDE NE YAPILIR?

Çağlak Deresi manzarası ve etkileyici manzarasıyla ziyaretçilerini ağırlıyor. Burada sevdiklerinizle birlikte keyifli vakit geçirebilir, Çevresinde piknik yapabilirsiniz. Piknik yapabileceğiniz çok sayıda kamelya bulunan Çağlak Deresi’nde doğa yürüyüşleri ve kamp gibi aktivitelerinizi de gerçekleştirebilirsiniz.

ÇAĞLAK DERESİNE NASIL GİDİLİR?

Çağlak Deresi, Manisa’nın Akhisar ilçesine ortalama 50 kilometre uzaklıkta yer alan Kargın Köyü sınırları içerisinde yer almaktadır. Ulaşımlarda sırasıyla Moralılar, Akselendi, Tekelioğlu ve Kargın Köyü tabelalarının takip edilerek yapılır.

Kaynak: Haber merkezi