Meteoroloji sayfaları Balkanlar üzerinden mini bir sıcak hava dalgası geleceğini öngörüyor.

Manisa’da önümüzdeki günlerde yüksek sıcaklıklar ve düşük nem oranları bekleniyor. Vatandaşlar, sıcak hava dalgasına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarılıyor.

Manisa, önümüzdeki beş gün boyunca yüksek sıcaklıkların etkisi altında kalacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan bilgilere göre, sıcaklıkların 39°C ila 42°C arasında seyretmesi bekleniyor.

Manisa Hava Durumu

13 Ağustos Salı günü hava daha da ısınacak. Sıcaklık en düşük 25°C ve en yüksek 41°C olacak. Nem oranı yüzde 11 ila yüzde 62 arasında değişecek. Rüzgarın hızının ise 11 km/sa olacağı tahmin ediliyor.

14 Ağustos Çarşamba ve 15 Ağustos Perşembe günleri, sıcaklıkların 25°C’den 42°C’ye kadar çıkması bekleniyor. Bu iki gün, en düşük nem oranının yüzde 12 ve en yüksek nem oranının ise yüzde 56 olması tahmin ediliyor. Rüzgar hızı ise 18 km/sa ve 16 km/sa olarak bekleniyor.

16 Ağustos Cuma günü sıcaklıklar biraz düşerek en düşük 22°C ve en yüksek 37°C olacak. Nem oranı yüzde 20 ila yüzde 68 arasında değişecek. Rüzgar hızı ise güneyden saatte 17 km olarak bekleniyor.

Manisa’nın 18 Eylül 2024 hava durumu raporu: Bulutlu bir havaya merhaba! Manisa’nın 18 Eylül 2024 hava durumu raporu: Bulutlu bir havaya merhaba!

Manisa’nın Hava Durumuna Genel Bakış

  • Sıcaklık: Hafta boyunca sıcaklıklar yüksek olacak, en yüksek sıcaklık 42°C ile Çarşamba ve Perşembe günleri ölçülecek. En düşük sıcaklık ise Cuma günü 22°C olacak.
  • Nem: Nem oranları değişkenlik gösterecek, en düşük nem %11 ile Salı günü, en yüksek nem ise %75 ile Pazartesi günü olacak.
  • Rüzgar: Hafta boyunca rüzgar güneyden eserek, 11 km/s ile 18 km/s arasında değişen hızlarda olacak.

Uzmanlar, yüksek sıcaklıklar nedeniyle özellikle yaşlılar ve çocuklar olmak üzere herkesin dikkatli olmasını öneriyor. Sıcak havalarda bol sıvı tüketilmesi ve güneşin en yoğun olduğu saatlerde dışarı çıkılmaması tavsiye ediliyor. Ayrıca, kapalı ve sıcak alanlarda uzun süre kalmamaya özen gösterilmesi gerektiği belirtiliyor.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK