Manisa’nın Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürü kimyager Osman Aguş (44), eşi Emine Aguş’un (42) 20 yıllık hayalini gerçekleştirerek, Manisa’nın dünyaca ünlü ürünlerinden kolonyalar üretti. Patentini aldığı ürünlerle eşinin kendi markasını oluşturmasını sağlayan Aguş çifti, Manisa’nın kültürel değerlerini kolonyalar aracılığıyla tanıtmanın gururunu yaşıyor.

Whatsapp Image 2024 10 28 At 09.28.42 (2)

93 yaşındaki Manisalı esnaf Abdül Balolsun tek ayağıyla yaşama tutundu… 82 yıldır çalışıyor! 93 yaşındaki Manisalı esnaf Abdül Balolsun tek ayağıyla yaşama tutundu… 82 yıldır çalışıyor!

2019’da Saruhanlı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne atanan Osman Aguş, 2012-2019 yılları arasında Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde kimya alanında doktorasını tamamladı. Eşinin kolonya ve parfüm kokularına olan ilgisinden ilham alan Aguş, Manisa’nın yerel değerlerini içeren özel kolonyalar üretmek için kolları sıvadı. İki yıllık AR-GE sürecinin ardından mesir macunu, Manisa Lalesi, anemon çiçeği, sultaniye üzümü ve asma yaprağından çeşitli kolonyalar geliştirdi. Patentini aldığı bu kolonyalarla, eşi Emine Aguş’un kendi markasını kurmasını sağladı.

Whatsapp Image 2024 10 28 At 09.28.39 (1)

Osman Aguş, “Eşimle birlikte Manisa’mızın yerel değerlerini kolonyalarla tanıtmayı amaçladık. Yaptığımız çalışmalar sonucunda hem eşimin hayalini gerçekleştirmiş olduk hem de Manisa’ya özgü ürünleri dünyaya duyurma fırsatı bulduk” dedi.

Whatsapp Image 2024 10 28 At 09.28.42 (1)

Kendi markasını oluşturan Emine Aguş ise, “Eşimle uzun zamandır bu hayal üzerine konuşuyorduk. 20 yıl sonra hayalimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Manisa’nın kültürel zenginliklerini kolonyalarımızla tanıtmak bize gurur veriyor” şeklinde konuştu.

Manisa’nın doğal ve kültürel zenginliklerini farklı bir boyuta taşıyan Aguş çifti, yerel ürünlerden ürettikleri kolonyaları piyasaya sunarak şehre yeni bir marka değeri kazandırmayı hedefliyor.

Muhabir: Didem ALTINAY