Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, 1989 yılından beri tavuk pişirme işiyle uğraşan ve halk arasında Tavukçu Ali olarak bilinen Ali Özbay, mesleğini büyük bir tutkuyla sürdürüyor.

1974 yılında tavuk yetiştiriciliğine babasıyla birlikte başlayan Ali Özbay, 1989 yılında Saruhanlı’da ilk tavukçu dükkânını açarak bu bölgede tavuk dağıtımına başladı. Kısa süre içinde işini genişleterek ızgara tavuk pişirme işine yönelerek "Tavukçu Ali" lakabını kazandı.

Salihli’de sokak hayvanları için ekipler sahada Salihli’de sokak hayvanları için ekipler sahada

Ali Özbay, soyadının Özbay olmasına rağmen herkesin onu Tavukçu Ali olarak tanıdığını belirtti.

Tavuk yetiştiriciliği dışında yaklaşık 40 yıldır bu sektörde devam eden Özbay, yeğenleriyle birlikte bu geleneği sürdürmeyi planlıyor.

“GELENEKTEN GELEN BİR EL LEZZETİ”

Gelenekten gelen bir el lezzeti oluştuğunu belirten Ali Özbay, “Tavuğu çok benimsediğimiz için bu mesleği yapıyoruz. Gençlik yaşımda bu işe yapmaya başlamış olsaydım yol boylarında daha geniş bir konsepte kırmızı etinde yer aldığı bu işi yapmak isterdim. Yıllarca kemik suyundan çorba yaptık. Sonra çorba işini bırakmak zorunda kaldık. Tavukçu Ali lakabıyla tavuk tadında hizmet vermeye devam ediyoruz.” dedi. Haber Merkezi

Kaynak: Haber Merkezi