İzmir’in Balçova ilçesinde hayata geçirilen Balçova Terapi Ormanı, Türkiye'nin ilk “terapi ormanı” olarak doğa ile iç içe huzurlu bir ortam sunuyor.

İzmir merkeze 13 kilometre uzaklıkta konumlanan bu doğal alan, güzelliğiyle dikkat çekiyor.

İzmir’in Balçova ilçesinde kurulan ve insanları doğanın gücüyle buluşturarak stresle baş etmeyi amaçlayan Terapi Ormanı vatandaşların ilgi odağı oldu.

Manisa’nın ilçesinde TOKİ inşaatında ilk bloğun temeli atıldı Manisa’nın ilçesinde TOKİ inşaatında ilk bloğun temeli atıldı

Doğanın eşsiz güzelliği sayesinde stresinizi azaltma da etkili olacak Terapi Ormanı şehir hayatından küçük kaçamaklar ile uzaklaşmanızı sağlayacak güzel noktalar arasında yer alacak.

BALÇOVA TERAPİ ORMANINDA NE YAPILIR?

Balçova Terapi Ormanında doğa yürüyüşleri, bisiklet parkurları, ile keşif yapmanız mümkün. Stresten arınmak, için bir kaçış noktası olan Terapi Ormanında hem sevdiklerinizle kaliteli vakit geçirebilir, hem de doğanın tadını çıkarabilirsiniz.

Orman turu içerisinde yürüyüş parkuru güzergahından devam edilebileceği gibi tırmanış güzergahları da ana yoldan sapınca karşınıza çıkıyor. Gezmek için doğa yürüyüşü yapabileceğiniz yerler, doğanın sesiniz dinlemek istiyorsanız içinde bulunan çardaklarda dinlenebilmeniz mümkün.

Balçova Terapi Ormanı'na giriş için herhangi bir ücret bulunmuyor.

Kaynak: Haber merkezi