Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin PKK elebaşı Abdullah Öcalan ile ilgili yaptığı açıklamalara yanıt verdi. Yavaş, teröristbaşı Öcalan'ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) konuşturulmasının kabul edilemez olduğunu belirtti.

Türkiye'nin gündeminde, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin yaptığı çıkış var. Bahçeli, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, “Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa, gelsin TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın,” ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli’nin bu sözleri siyaset sahnesinde büyük yankı uyandırırken, birçok isimden tepki gecikmedi. Bu tepkilerden biri de Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’tan geldi.

67178Acb4C5C8849 W1200Xh435

Yavaş, yaptığı açıklamada, barış ve huzur isteğini dile getirirken, bu sürecin terörist başının mecliste konuşturulmasıyla sağlanamayacağını vurguladı. Yavaş, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkede huzurun ve barışın hâkim olması en büyük dileğimizdir. Ama bunun yolu, terörist başının Gazi Meclisimiz çatısı altında konuşturulması asla değildir. Millet de tarih de bunu affetmez."

CHP’li Balaban ‘içkili video’ya ilişkin konuştu: “Biz herkesin yaşam biçimine saygılıyız” CHP’li Balaban ‘içkili video’ya ilişkin konuştu: “Biz herkesin yaşam biçimine saygılıyız”

Yavaş’ın bu çıkışı, sosyal medyada ve siyasi çevrelerde geniş yankı buldu.

Kaynak: Haber Merkezi