Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, NOW TV Ana Haber Bülteni sunucusu Gülbin Tosun'un işten çıkarılma kararıyla ilgili gündeme gelen iddialara yanıt verdi. Gülbin Tosun'un Yavaş’a yönelik sosyal medya paylaşımı sonrası işten çıkarıldığı öne sürüldü. Tosun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Yavaş'ın sokaklarda hayvan bulunmamasını örnek gösterdiği açıklamasına tepki göstermişti. Bu paylaşımdan kısa süre sonra Tosun, kanal yönetimi tarafından zorunlu izne çıkarıldı ve işten çıkarılacağı iddia edildi.

Gülbin Tosun, geçen günlerde X (Twitter) hesabından Mansur Yavaş’ı etiketleyerek, “Başkan siz ‘sokakta köpek olmaz biz bakarız’ derken hapsettiğiniz ve önlerinde suyu bile olmayan canlıları mı kastetmiştiniz! Ne diyeyim bir bardak suya muhtaç olun o zaman!!!” diye yazmıştı.

Mansur Yavaş’tan Gülbin Tosun Açıklaması

Bu iddialara karşı Mansur Yavaş, bugün Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin resmi sosyal medya hesaplarından bir açıklama yaptı. Açıklamada, “Son günlerde sosyal medya ve basın organlarında Gülbin Tosun'un süresiz ve zorunlu izne çıkarılmasıyla ilgili şahsım üzerinden bazı spekülasyonlar yapılmaktadır. Bu iddialar tamamen yanlış ve asılsızdır” ifadelerine yer verildi.

Açıklamanın devamında, “Gülbin Tosun'un zorunlu izne çıkarılmasının şahsıma yönelik yaptığı açıklamalardan kaynaklanmadığı belirtilmiştir. Asıl nedenin, kişisel sosyal medya hesaplarında kullanılan küfürlü ve hakaret içeren ifadeler olduğu ve NOW TV kanal yönetimi tarafından etik standartlar açısından kabul edilmediği vurgulanmıştır. Bu karar, tamamen kanal yönetiminin iç disiplin prosedürleri ile ilgilidir ve benimle herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır” denildi. Yavaş, kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi ve spekülasyonların önlenmesi amacıyla bu açıklamayı yaptığını belirtti.

Dilan Çıtak Kendini Böyle Savundu: "Asla Utanmıyorum" Dilan Çıtak Kendini Böyle Savundu: "Asla Utanmıyorum"

Gülbin Tosun’un Sosyal Medya Cevapları

Gülbin Tosun'un işten çıkarılmasıyla ilgili iddialar gündem olurken, sunucunun sosyal medyada kendisine yapılan eleştirilere hakaret dolu yanıtlar verdiği öne sürüldü.

Tosun'un, sosyal medyada kendisini eleştiren kullanıcılara verdiği hakaret dolu cevaplar büyük yankı uyandırdı. Bir kullanıcı, Tosun'un haber sunarken giyinip kuşanmasını eleştirerek "Kadın her durumunda ağzını bozuyor. Ekranda giyinip kuşanıp haber sunarken hanımefendi pozları hiç inandırıcı gelmiyor artık" yazdı. Bu yoruma karşı Tosun, "Gerizekalı burası şahsi alanım. Takipçilerimle konuşuyorum si...." şeklinde bir yanıt verdi. 

Kaynak: Haber Merkezi