2024 Avrupa Futbol Şampiyonası çeyrek final heyecanıyla devam ediyor. Türkiye, Son 16 turunda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale adını yazdırdı ve Hollanda'nın rakibi oldu. Öte yandan UEFA, hem internet sitesinde hem de sosyal medya hesabından skandal paylaşımlara imza attı. Merih Demiral’a sörf bozkurt işareti yaptığı için soruşturma açılmasının ardından bu hatalar, Türk taraftarların büyük tepkisine neden oldu.

Manisalı Sümeyye Avrupa kupası şampiyonu! Manisalı Sümeyye Avrupa kupası şampiyonu!

UEFA'nın İlk Hatası

UEFA ilk olarak resmi sitesinin Fransızca versiyonunda EURO 2024 çeyrek final müsabakalarında Türkiye yerine Hollanda ile Avusturya'yı eşleştirdi. Haberde Hollanda'nın rakibinin Türkiye olduğu belirtilirken görselde Türk bayrağı yerine Avusturya bayrağı eklendi. Bu hata, Türkiye'nin elde ettiği önemli galibiyetin görmezden gelindiği izlenimini yarattı ve büyük tepki çekti.

UEFA Türkiye'yi Eledi

UEFA, taraftarların tepkisinin ardından yaptığı bu hatayı hemen düzeltti ve görsele Avusturya bayrağı yerine Türkiye bayrağı ekledi. Ancak bu düzeltme, yaşanan skandalın etkisini hafifletmeye yetmedi. Türk futbolseverler, UEFA'nın bu hatasını sosyal medyada geniş çapta eleştirdi.

Sosyal Medya Skandalı

UEFA'nın hatası bununla sınırlı kalmadı. Aynı hata, UEFA'nın sosyal medya hesabındaki paylaşımda da tekrarlandı. Hollanda'nın rakibini Avusturya olarak gösteren bir paylaşım yayınlayan UEFA, bu hatasını kısa sürede fark ederek paylaşımı hemen kaldırdı. Ancak bu durum, Türk taraftarların tepkisini daha da artırdı. Sosyal medyada geniş yankı bulan bu ikinci hata, UEFA'nın dikkatine sunulan ciddi bir eleştiri konusu haline geldi.

Kaynak: Haber Merkezi