20 ilde 245 komisyon tarafından gerçekleştirilen sözlü sınav sonuçlarına adaylar e-Devlet üzerinden erişebilecek.

Mülakat Sonuçları Süreç Ertelemelerinin Ardından Açıklandı

MEB, öğretmen alım sürecinde adayların teorik bilgileri yanı sıra mesleki yeterliliklerini ve ders anlatım becerilerini ölçmek için sözlü sınavların yapıldığını belirtti. Ancak mülakat sonuçları, sözlü sınav sürecine yönelik yapılan yönetmelik değişikliğine dair idari davalar sebebiyle bir süre ertelendi. Danıştay'ın değişiklikleri onaylaması ve yürütmeyi durdurma taleplerini reddetmesiyle MEB, adayların sürece katılımını hızlandırmak amacıyla sonuçları açıklama kararı aldı.

Mülakatlar Güvenli ve Objektif Şekilde Tamamlandı

Açıklamada, mülakat sürecinin adil yürütülmesi adına adayların yüz yüze görüşmelerde, eğitim yeterliliklerini gösterme fırsatı bulduğu ve mülakatın elektronik kura sistemiyle gerçekleştiği bildirildi. Komisyon üyeleri her gün değiştirildi, sorular adaylar tarafından dijital olarak rastgele seçildi ve tüm sürecin kamera kaydına alındığı vurgulandı. Ayrıca, adaylar kimlik bilgileri yerine başvuru esnasında verilen kodlarla sınava katıldı.

Adaylar E-Devlet Üzerinden Sonuçlara Ulaşabilecek

Adaylar, sözlü sınav sonuçlarını ve KPSS puanının %50’si ile sözlü sınav puanının %50’si alınarak hesaplanan başarı puanlarını e-Devlet üzerinden bireysel şifreleriyle öğrenebilecekler. Sonuçlara yönelik itirazlar ise 28 Ekim-1 Kasım tarihleri arasında il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerine yapılabilecek, değerlendirmeler 11 Kasım’da sonuçlanacak.

Şehit Esin Akay Ortaokulu ve 4 Eylül İlkokulu eğitime hazır Şehit Esin Akay Ortaokulu ve 4 Eylül İlkokulu eğitime hazır

Atama Tercihleri ve Sonuçlar Kasım Ayında Açıklanacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, atama tercihlerinin 14-20 Kasım 2024 tarihlerinde alınacağını ve sonuçların 23 Kasım’da açıklanacağını duyurdu. Atama kararnamelerinin yasal sürecin tamamlanmasının ardından öğretmenlerin görevlerine başlayabilmesi için illere gönderileceğini belirtti. Tekin, “Sonuçların değerli öğretmen adaylarımıza, ailelerine ve eğitim camiamıza hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi