Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaz tatili süresinin 20 gün kadar kısaltılacağını duyurdu. 2025-2026 eğitim öğretim yılı için geçerli olacak bu karar, öğrenciler arasında büyük yankı uyandırdı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, yaptığı açıklamada, yaz tatili süresinin kısaltılacağını ifade ederken bu yıl için tatil süresinde bir değişiklik yapılmayacağını vurguladı. Yeni eğitim öğretim yılı, planlandığı gibi 9 Eylül’de başlayacak.

Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde ilk ders yapıldı Manisa Celal Bayar Üniversitesi’nde ilk ders yapıldı

Öte yandan, ders saatlerine ilişkin değişiklikler de Milli Eğitim Bakanlığı’nın gündeminde.

Bakan Tekin, öğretmenlerin yoğun şikayetleri üzerine ders saatlerinin kısaltılacağını söyledi. Bu düzenlemenin de gelecek eğitim öğretim yılından itibaren uygulanması bekleniyor. Bakanlık, öğretmenlerin ders yükünü hafifletmeyi ve eğitim kalitesini artırmayı amaçlıyor.

YENİ EĞİTİM ÖĞRETİM YILI TAKVİMİ

Yeni eğitim öğretim yılına ilişkin detaylar da netleşti. Okullar, 9 Eylül 2024 Pazartesi günü açılacak ve 17 Ocak 2025 Cuma günü kapanacak. İkinci dönem ise 3 Şubat 2025 Pazartesi başlayacak ve 20 Haziran 2025 Cuma günü sona erecek.

2024-2025 eğitim ve öğretim yılında okul öncesi eğitim ile ilkokul 1. sınıfa başlayacak öğrenciler için uyum eğitimleri 2-6 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

Editör: Nuray Bozkurt