Günlerdir kavurucu sıcakların etkisi altında olan Manisa'da önümüzdeki günlerde sıcakların düşüşe geçmesi beklense de bugünlerde etkili olmaya devam edecek. Hal böyle olunca yetkililerden peş peşe uyarılar gelmeye devam ediyor. Son olarak Manisa İl Sağlık Müdürlüğü, aşırı sıcakların olumsuz etkilerine karşı vatandaşları uyardı.

İl Sağlık Müdürlüğü, kent genelinde artan sıcaklık değerleri nedeniyle vatandaşların dikkatli olmalarını istedi. Yapılan açıklamada, özellikle sıcaklardan en çok etkilenen grupların dikkatli olması gerektiği belirtildi.

Kaymakam Kara mahallelinin sorunlarını yerinde dinledi Kaymakam Kara mahallelinin sorunlarını yerinde dinledi

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Özellikle sıcaklardan en çok etkilenen gruplar, günü en sıcak saatleri olan 10:00 ile 16:00 arasında mecbur kalmadıkça dışarı çıkmamalıdır. Bu saatlerde denize girilmemeli ve güneşlenilmemelidir."

Vatandaşların bu saatlerde dışarıda bulunmamaları gerektiği ve güneşin zararlı etkilerinden korunmaları için önlemler almaları vurgulandı. Sağlık Müdürlüğü, aşırı sıcakların sağlık üzerinde ciddi olumsuz etkiler yaratabileceğini ve bu nedenle güneşten korunmanın hayati önem taşıdığını hatırlattı. 

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK