Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın Meclis’te konuşmasını istemesi ile ilgili son açıklamaları Türkiye’de siyasi gündemi sarsmaya devam ediyor. İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, partisinin grup toplantısında Bahçeli’ye sert bir şekilde yanıt verdi. Dervişoğlu, Bahçeli’nin yıllar önce dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a Abdullah Öcalan’ı idam etmesi için ip attığı olayı hatırlatarak Bahçeli’ye tepki gösterdi ve “Al bu ipi, as” sözleriyle siyasi bir meydan okuma yaptı.

Devlet Bahçeli’ye İp Hatırlatması

Müsavat Dervişoğlu, grup toplantısında yaptığı açıklamada, yıllar önce Devlet Bahçeli’nin bir mitingde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı asması için urgan atmasını hatırlatarak grup toplantısında urgan fırlattı.

Özgür Yeniden Konuştu: Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmalarını öneriyorum Özgür Yeniden Konuştu: Kürtlere Türkiye Cumhuriyeti devletinin sahibi olmalarını öneriyorum

Dervişoğlu, bu olayı hatırlatarak Bahçeli’ye hitaben, “Al bu ipi, as” diyerek sert bir şekilde tepki gösterdi.

"Nefessiz Bırakılabileceğimiz Bir Süreç"

Dervişoğlu, Türkiye’nin Cumhuriyetin 101. yılına yaklaştığı bu dönemde, ülkenin ciddi bir tehdit altında olduğunu savundu. "İhanet çemberi artık alabildiğine genişledi, son bir darbe ile tamamen nefessiz bırakılabileceğimiz bir sürecin içerisindeyiz" diyerek, bu sürecin Türkiye’nin varlığına doğrudan saldırı niteliği taşıdığını belirtti.

Siyasi Gerilim Artıyor

Bahçeli’nin Abdullah Öcalan’a yönelik açıklamaları, İYİ Parti’nin bu sert tepkisiyle siyasi arenada tansiyonu daha da yükseltti. Dervişoğlu’nun meydan okuyucu söylemleri, Bahçeli’nin geçmişteki idam çağrılarıyla çeliştiği iddiasını gündeme taşıyarak, MHP ve İYİ Parti arasındaki gerilimi artırdı. 

Kaynak: Haber Merkezi