Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan enflasyon verilerinin ardından, 2024 Temmuz ayı için memur ve emeklilerin maaş zamları belli oldu. TÜİK verilerine göre, aylık enflasyon yüzde 24,73 olarak gerçekleşti.

Açıklanan enflasyon verileri doğrultusunda, temmuz ayında memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yüzde 19,3 oranında zam yapılacak. SGK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşları ise yüzde 24,73 oranında artacak. Bu zam oranları, 16 milyon emekli ve 4 milyon memurun maaşlarını doğrudan etkileyecek. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarına yapılacak zamda Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) belirleyici rol oynadı.

SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıkları, yılın ilk altı ayında gerçekleşen enflasyon oranında artırılacak. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında ise enflasyondan kaynaklı artışa ek olarak ilave zam yapıldı. 2024 yılı ocak ayından itibaren geçerli olmak üzere memur ve memur emeklilerinin maaşlarına toplamda yüzde 49,25 zam uygulanmıştı.

Manisa'ya İspanyol modeli! Litresini 600 liradan satıyor! Manisa'ya İspanyol modeli! Litresini 600 liradan satıyor!

Kök Maaşlara Göre Yeni Emekli ve Memur Maaşları

  • Kök maaşı 10 bin TL olan emekliler 12 bin 473 TL alacak
  • Kök maaşı 15 bin TL olan emekliler 18 bin 709 TL alacak
  • Kök maaşı 20 bin TL olan emekliler 24 bin 946 TL alacak
  • Kök maaşı 25 bin TL olan emekliler 31 bin 182 TL alacak

Memur ve Memur Emeklilerinin Zam Oranı

Memur ve memur emeklisi maaşlarına yapılacak zam oranı, toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkının toplamı üzerinden hesaplanıyor. Buna göre, memur ve memur emeklileri %19,31 oranında zamma hak kazandı.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK