Mersin'de ocak ayında meydana gelen cinayet olayının görüntüleri ortaya çıktı. Tetikçi oldukları iddia edilen şüphelilerin pusu kurarak cinayet anını kameraya aldıkları tespit edildi.

29 Ocak 2024'te, Mersin’in Mezitli ilçesinde ithalat-ihracat işi yapan 34 yaşındaki Hakan T., evinden çıkıp aracına doğru yürürken silahlı saldırıya uğradı. Kasıklarından vurulan T., olay yerinde hayatını kaybetti. Daha da şoke edici olan ise, saldırganların cinayet anını cep telefonuyla kaydetmiş olmasıydı.  

Yurt Dışına Kaçmaya Çalışırken Yakalandılar

Polis ekipleri, cinayetin ardından zanlıları yakalamak için kapsamlı bir soruşturma başlattı. Güvenlik kameraları incelendi ve saldırganların Şanlıurfa'da yurt dışına çıkmaya hazırlandığı belirlendi. Şanlıurfa'da saklanan Hasan K. ve Berkant Ö. adlı iki zanlı, polis operasyonuyla yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, suçlarını itiraf ederek tutuklandı.

Silahlı saldırıya uğramıştı… Serhat Akın üzücü gelişmeyi paylaştı! Silahlı saldırıya uğramıştı… Serhat Akın üzücü gelişmeyi paylaştı!

Cinayet Görüntüleri Şüphelilerin Üzerinden Çıktı

Şüphelilerin üzerlerinde yapılan aramada, cinayet anını kaydettikleri cep telefonu bulundu. Videoda, Hakan T.’ın otomobiline yürürken Berkant Ö.’nün silahını doğrultup ateş ettiği anlar yer aldı. Hasan K.'nin ise bu anları cep telefonuyla kayda aldığı ortaya çıktı.

Cinayetin Azmettiricisi Rusya'da: Alacak-Verecek Meselesi

Yapılan araştırmalar ve zanlıların ifadelerine göre, olayın bir alacak-verecek meselesinden kaynaklandığı tespit edildi. İddialara göre, öldürülen Hakan T., Rusya’da meyve-sebze ticareti yapan Okan Ç.’ye borçluydu. Borcunu ödememesi üzerine Okan Ç., İstanbul’da yaşayan teyzesinin oğlu Hasan K. aracılığıyla Berkant Ö.’yü para karşılığı tetikçi olarak tuttu.

 Ancak Okan Ç.’nin, Hakan T.’ı öldürmek yerine yalnızca bacaklarından yaralama talimatı verdiği öne sürüldü. Cinayetle bağlantılı olarak Okan Ç.'nin arandığı açıklandı.

Kaynak: İHA