Muhteşem Yüzyıl dizisinde canlandırdığı Hürrem Sultan karakteri ile milyonları televizyona kitleyen Meryem Uzerli büyük bir hayran kitlesin sahip. Özel hayatını gözlerden uzak yaşayan Meryem Uzerli evli mi merak ediliyor. Ünlü oyuncu Meryem Uzerli’nin hayatı ve hakkında merak edilenleri yanıtladık! İşte detaylar…

Meryem Uzerli Evli Mi?

Ünlü oyuncu Meryem Uzerli, sosyal medyada ve halk arasında oldukça merak uyandırmaktadır. En merak edilen sorulardan biri ise Meryem Uzerli evli mi olmaktadır. Meryem Uzerli’nin günümüzde evli olmadığı bilinmektedir.

2024 yılı itibarıyla Almanya’da yaşadığı bilinen ünlü oyuncunun özel hayatı sıkça araştırılmaktadır. Meryem Uzerli’nin Muhteşem Yüzyıl’dan ayrıldıktan sonra Berlin’e gittiği bilinmektedir.

Meryem Uzerli Evli Mi 4

Ünlü oyuncu bu dönemde sevgilisi Can Ateş’in evlilik teklifine evet demiştir. Ancak ikili hiçbir zaman nikah masasına oturmamıştır. Bu birliktelikten hamile kalan Uzerli, bilinmeyen sebeplerden Can Ateş ile yollarını ayırmıştır.

Şu anda ise gündeminde evlilik ile alakalı bir konu olmadığı tahmin edilen Meryem Uzerli, röportajlarında ve yaptığı paylaşımlar ile oldukça mutlu olduğunu gözler önüne sermekte ve sosyal medyada beğeni toplamaktadır.

Meryem Uzerli Evli Mi 6

Meryem Uzerli'nin Çocuğu Var Mı?

Meryem Uzerli evli mi sorusunun yanında çocukları da epey merak edilmektedir. Meryem Uzerli’nin Lara ve Lily Koi adında iki kız çocuğu bulunmaktadır. Peki, Meryem Uzerli’nin çocuklarının babası kim?

Meryem Uzerli Can Ateş’ten olan ilk çocuğunu 10 Şubat 2014 yılında dünyaya getirdi. Bir kız çocuğu doğuran Uzerli, kızının adını ‘Lara’ koydu.

2024 yılının Şubat ayında 10. yaşını kutlayan Lara, annesi Meryem Uzerli'nin takipçilerinden kutlama mesajlarını ve beğenileri topladı.
Ayrıca Lara’nın, babası ile ilişkisi de oldukça merak edilse de Uzerli'nin bu konu hakkında açıklaması aşağıdaki gibidir:

“Benim ve çocuğumun babasıyla artık bir bağlantısı yok ama hayat bu. Yapacak bir şey yok. Bir çocuk babasıyla büyüyünce daha farklı oluyor ama benim çocuğum babasız büyüdü.” 

Can Ateş ile ilişkisinin ardından ise bilindiği kadarı ile Amerikalı bir adam ile aşk yaşamıştır. Ünlü oyuncu, bu birliktelikten de bir kız çocuğu dünyaya getirmiştir. İsmini ‘Lily Koi’ koyduğu ikinci kızı 2021 yılında dünyaya gelmiştir. Bilinenin aksine Meryem Uzerli’nin ikinci çocuğunun babası Amerikalı bir adamdır.

Meryem Uzerli Evli Mi 5

Meryem Uzerli Kaç Yaşında?

Ünlü oyuncu Meryem Uzerli evli mi sorusunu cevapladıktan sonra ünlü oyuncuyu yakından tanıyalım… Meryem Uzerli, 12 Ağustos 1983 tarihinde dünyaya gelmiştir. Ünlü oyuncu günümüz itibarıyla 40 yaşındadır.

Meryem Uzerli hem Türk hem de yabancı medyalar tarafından oldukça beğenilmektedir. Güzelliğiyle sürekli manşetlere konu olan Uzerli, özellikle uluslararası etkinliklerde sıkça boy göstermektedir.

Meryem Uzerli Evli Mi 2

Meryem Uzerli Nereli?

Meryem Uzerli, Almanya'nın Hessen eyaletine bağlı Kassel şehrinde dünyaya gözlerini açmıştır. Tam ismi Meriem Sahra Uzerli olan ünlü oyuncu Meryem Uzerli, dört çocuklu bir ailenin ikinci çocuğudur.

Babası Hüseyin Uzerli’dir ve aslen Türk’tür. Annesi ise Alman kökenli Ursula’dır. Uzerli'nin iki ağabeyi ve bir ablası vardır. Küçük yaşta ailesinin öğretileri sayesinde hem Türkçe hem Almanca öğrenmiştir. İlerleyen yaşlarında ailesinin yanından ayrılıp Hamburg'a yerleşmiştir.
Almanya’nın çeşitli yerlerinde tiyatro eğitimi aldıktan sonra Türkiye’ye gelmiş ve kariyerinin tepe noktasına burada kavuşmuştur.

Meryem Uzerli Kariyeri

Meryem Uzerli, oyunculuk kariyerine Almanya'da başlamış ve çeşitli kurumlarda eğitim almıştır.

Hamburg Schauspielstudio Frese’de oyunculuk ve tiyatro eğitimi aldıktan sonra Berlin başta olmak üzere Hamburg ve Kassel’in de içinde bulunduğu Almanya’nın önemli noktalarında tiyatrolarda oynamıştır, ancak asıl çıkışını Türkiye'de yapmıştır.

Almanya'da bir çok dizi ve sinema filminde yer alan Uzerli, Türkiye'ye geldiğinde 8 ay süren uzun seçmeler sonrasında Meral Okay'ın yazdığı ve Timur Savcı'nın yapımcılığını üstlendiği, kariyerinin en önemli projelerinden olan, 2011 yılının en başarılı yapımı "Muhteşem Yüzyıl" dizisinde Hürrem Sultan rolünü üstlenmiştir.

Meryem Uzerli, 2011 yılında hayat verdiği Hürrem Sultan rolü için iki kez en iyi kadın oyuncu ve bir kez TV Yıldızları Özel Ödülü'ne layık görülmüştür. 2012 yılına geldiğimizde ise, Drama dalında En İyi Kadın Oyuncu ödülünü almıştır. Uzerli en popüler olduğu bu dönemlerde, 2012 ve 2013 yıllarında Elidor Türkiye'nin reklam yüzü olmuş ve birçok reklamında oynamıştır.

2013 sonrası Tükenmişlik Sendromuna yakalanan Uzerli ekranlardan bir süre uzak kalmak durumunda kalmıştır. 2015 yılının Eylül ayında başlayacak yeni bir dizi film anlaşması yaptığını duyuran Meryem Uzerli, ekranlara döndüğünün sinyalini vererek yeniden “Elidor” markasının reklam yüzü olmuştur.

Türkiye güzeli İdil Bilgen’den yeni mesaj var! Türkiye güzeli İdil Bilgen’den yeni mesaj var!

2015 yılında ekranlara geri dönen ünlü oyuncu, yapımcılığını Necati Akpınar'ın yaptığı "Annemin Yarası" adlı sinema filminde Ozan Güven ile başrolde oynamıştır. Daha sonrasında ise Star TV ekranlarında yayınlanan Gecenin Kraliçesi dizisinde Murat Yıldırım ile başrolleri paylaşmış ve bu proje yurtdışında oldukça ses getirmiştir.

Gecenin Kraliçesi’nin ardından televizyon ekranlarında uzun süre görünmeyen Uzerli, 2024 yılında bir dijital platforma ‘RU’ adında bir dizi çekmiş ve takipçilerinin beğenisine sunmuştur. 

Meryem Uzerli Evli Mi 1

Meryem Uzerli'nin Oynadığı Dizi ve Filmler

Meryem Uzerli, yetenekli ve karizmatik oyunculuğuyla geniş bir hayran kitlesi kazanan, Türkiye'nin en sevilen oyuncularından biri olduğu herkes tarafından bilinmişken, Uzerli'nin kariyeri boyunca yer aldığı dizi ve filmleri detaylı bir şekilde sizler için listeledik!

Meryem Uzerli 2011 yılından bu yana televizyon ekranlarında karşımıza çıkmaktadır. İlk rolü ise kendisine büyük bir ün kazandıran Hürrem Sultan rolüdür. Günümüzde Ru adlı dijital platform dizisinde rol almaktadır.

Meryem Uzerli’nin oynadığı diziler aşağıdaki gibidir:

  • Muhteşem Yüzyıl (2011-2013)
  • Gecenin Kraliçesi (2016)
  • Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz (2020)
  • Ru (2024)

Meryem Uzerli TV dizilerinin yanı sıra filmlerde de yer almıştır.

  • Meryem Uzerli’nin oynadığı filmler aşağıdaki gibidir:
  • Annemin Yarası (2016)
  • Cingöz Recai (2017)
  • Kovan (2019)
  • Öteki Taraf (2017)

Meryem Uzerli evli mi sorusu etrafında ünlü oyuncu hakkında merak edilenleri yanıtladık!

Muhabir: Özkan Çelik