MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Erkan Akçay, yaptığı açıklamada Kula Belediyesi’nde meydana gelen skandal olaylar ile ilgili çarpıcı bilgiler paylaştı. Akçay’ın açıklamasına göre, Kula Belediyesi'nde mesai 17:30'da bitmesine rağmen, Belediye Başkanı Hikmet Dönmez saat 16:30'da "mesai bitti" diyerek çalışanları evlerine göndererek, güvenlik kameralarını kapattırdı. Akçay, Dönmez'in belediyeye çağırdığı iki iş insanını, saat 17:05'te makamında 7 kişiyle birlikte linç ettiğini ileri sürdü.

"ABİMİ KULA BELEDİYESİ'NDE ÖLDÜRÜYORLAR"

Akçay, linç edilenlerden birinin kardeşinin "Abimi Kula Belediyesi'nde öldürüyorlar" diyerek emniyeti aradığını ve polislerin belediyeye gelmesi üzerine, Hikmet Dönmez ve yanındaki 7 kişinin linç ettikleri vatandaşları belediyenin arka kapısından dışarı attığını belirtti.

"ÖZGÜR ÖZEL NE DİYECEK?"

Erkan Akçay, belediyeyi mafya gibi yönettiğini iddia ettiği Hikmet Dönmez'in derhal görevden alınması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Dönmez'in görevde kaldığı sürece Kula’nın can ve mal güvenliğinin tehdit altında olduğunu söyledi. Akçay, CHP'nin bu şahsı partiden ihraç etmesi gerektiğini ifade ederken, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel'in bu olay karşısında nasıl bir tutum alacağını merak ettiğini dile getirdi.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK