Manisa’da uzun yıllardır Cumhuriyet Halk Partisi’nde çeşitli görevlerde bulunan, 31 Mart 2024 seçimlerinde CHP’ye geçen Şehzadeler Belediyesi’nde başkan yardımcılığı yapan Yenal Yıldırım görevini bıraktı. Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.
"Şehzadeler Belediyesinde Kaos Üstün Kaos Yaşanıyor"
MHP Şehzadeler İlçe Başkanı Şener Özten, bir açıklama yaptı. Özten, yaşanan gelişmelerin yakından takip edildiğini belirterek, “Şehzadeler Belediyesinde kaos üstüne kaos yaşanıyor. Hemşehrilerimiz ile birlikte olanları şaşkınlık ve öfke içinde takip ediyoruz. Şehzadeler Belediye Başkan yardımcısı Yenal Yıldırım sosyal medya paylaşımı ile görevinden istifa etmiştir. Yenal Yıldırım 'siyaset zenginleşme aracı olmamalı' sözleri ile Şehzadeler Belediyesinde yaşanan çürümüşlüğü ifşa etmiştir. Yenal Yıldırım 'en önemlisi mukayese edldiğim kişiler' sözleri ile de Şehzadeler Belediyesinin teslim edildiği liyakatsiz kadroları işaret etmektedir." dedi.
"Konunun Takipçisi Olacağız"
Birlik mesajı vererek, skandalın üstünü örtmeye çalışıldığını ifade eden Özten, "Yaşanan kaoslar ile hemşehrilerimizin gündeminden düşmeyen Şehzadeler Belediyesinde daha önce de başkan yardımcısı Melih Morsünbül terörizmin finansmanının önlenmesi hakkındaki kanuna muhalefet suçundan tutuklandı. Olaylar adli ve idari bakımdan soruşturulmalıdır. Milliyetçi Hareket Partisi olarak konuyu yakından takip ediyoruz.” ifadelerini kullandı.