Vestel’den dev ortaklık… Şirketin CEO’su açıkladı Vestel’den dev ortaklık… Şirketin CEO’su açıkladı

Microsoft, geçtiğimiz yıl Activision Blizzard'ı satın almasının ardından, şirket içi işten çıkarmalarla gündeme gelmeye devam ediyor. Ocak ayında 1.900 kişiyi işten çıkaran Microsoft, şimdi de oyun bölümünden 650 kişiyi işten çıkardığını açıkladı.

İşten çıkarmaların büyük ölçüde kurumsal ve destek ekiplerinde gerçekleştiğini belirten Microsoft’un üst düzey yöneticisi Phil Spencer, bu sürecin oyun geliştirme projelerine zarar vermeyeceğini vurguladı. Spencer, Call of Duty Warzone Mobile ve Warcraft Rumble gibi projelerde çalışan bazı mobil geliştirme ekibinden kişilerin işten çıkarıldığını kabul etse de, bu durumun hiçbir oyunun, cihazın veya deneyimin iptaliyle sonuçlanmayacağını söyledi.

İkinci İşten Çıkarma Dalgası

Bu işten çıkarmalar, Microsoft’un Activision Blizzard’ı satın almasının ardından yaşadığı ikinci işten çıkarma dalgası oldu. Ocak 2023’te gerçekleştirilen ilk işten çıkarmalarda, 1.900 kişi işten çıkarılmış ve Blizzard’ın uzun süredir geliştirdiği isimsiz hayatta kalma oyunu iptal edilmişti.

Ayrıca, Nisan 2023’te Bethesda Softworks bünyesindeki üç stüdyonun kapatıldığı duyurulmuştu. Microsoft’un yeniden yapılanma süreci ve işten çıkarmaların, oyun dünyasında yaratacağı etki ve belirsizlikler ise merakla takip ediliyor.

Kaynak: Manisa Kulis Haber