Bu kapsamda Manisa’da eğitim vardı. Yılın ilk 6 aylık döneminde 62 eğitim çalışanına ‘Depremde Arama Kurtarma Eğitimi’  verildi. Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli, Muradiye Spor Salonu bahçesi içerisindeki AFAD Eğitim Sahası’ndaki çalışmaları inceledi.

Dedublüman Manisa’ya geliyor! Dedublüman Manisa’ya geliyor!

İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Uğurelli,  AFAD kuruluşu ve sonrasında buna bağlı olarak gelişen MEB AKUB’la ilgili bilgi verdi.  

Uğurelli, “2017 yılında temelleri atılan ve 2019 yılında Manisa ilinde 30 öğretmenle başladığımız MEB AKUB, bundan sonra da yılsonuna dek hedeflenen 125 eğitim çalışanı ile faaliyetlerine devam edecek.  İçişleri Bakanlığımız tarafından ‘Cumhuriyetimizin 100. Yılında 100 Bin Arama Kurtarma Personeli Yetiştirilmesi Projesi’ kapsamında yürütülen eğitim çalışmaları, Manisa’da Muradiye Spor Salonu bahçesi içerisindeki AFAD Eğitim Sahası’nda 6 günlük eğitim programı ile gerçekleştirilmeye devam ediyor. 2021 yılında yasal mevzuatı çerçevesinde kurulan MEB AKUB, bugüne dek ülkemizde yaşanan doğal afetlerde de vatandaşlarımıza destek verdi. 6 Şubat 2023 tarihinde 11 ili etkileyen Kahramanmaraş ve Elbistan merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde gerçekleşen iki depremde bölge ve çevresinde AFAD koordinesinde arama kurtarma faaliyetinin yanı sıra bölgede lojistik, mutfak hizmetleri, psiko-sosyal faaliyetler ve kamp yönetimi hizmetlerini yürüttü. Bunun yanı sıra orman yangınlarında ve sel felaketlerinde aktif görev alan MEB AKUB, ekibine yeni katılan eğitimli öğretmenlerle güçlenmeye devam ediyor.” dedi.

Muhabir: Didem ALTINAY