Türkiye'nin Avrupa Şampiyonası'nda Avusturya'yı 2-1 yenerek çeyrek finale yükselmesi, dünya basınında büyük yankı uyandırdı. Milli takımın, turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen Avusturya'yı saf dışı bırakması, spor dünyasında geniş yer buldu.

İngiliz yayın kuruluşu BBC, "Türkiye 2024 Avrupa Şampiyonası son 16 turunda Avusturya'yı yendi" başlığını kullanarak, millilerin zaferini duyurdu. BBC, Merih Demiral'ın attığı iki golü ve Mert Günok'un son dakikadaki kurtarışını öne çıkardı. Maçın turnuvanın en iyi müsabakalarından biri olabileceği vurgulandı.

UEFA’dan skandal kararı açıkladı! Merih Demiral’a 2 maç ceza verildi! UEFA’dan skandal kararı açıkladı! Merih Demiral’a 2 maç ceza verildi!

Sky Sports, Merih Demiral'ın iki golüne ve Mert Günok'un kale çizgisindeki mucize kurtarışına dikkat çekti. Merih'in 57. saniyedeki golünün, son 16 turunun en erken golü olduğu belirtildi.

Guardian, Türkiye'nin galibiyetinin, turnuvanın gizli favorisi olarak gösterilen Avusturya'ya hayal kırıklığı yaşattığını yazdı. Maç öncesi yapılan erken gol tahminlerinin Türkiye tarafından gerçekleştirilmesinin sürpriz olduğu ifade edildi.

Alman Bild gazetesi ise Türkiye'nin çeyrek final başarısının yanı sıra, maç sırasında sahaya atılan yabancı maddelere dikkat çekti. Avusturyalı futbolcu Sabitzer'in korner sırasında kafasına bozuk para isabet ettiği ve Arda Güler'in korner vuruşunda sahaya çok sayıda yabancı maddenin atıldığı hatırlatıldı. Golden sonra Arda Güler'in tribünlere tepki göstermesi de vurgulandı.

İtalyan La Gazzetta dello Sport, "Demiral Abarttı: Avusturya'ya Karşı İki Gol. Montella'nın Türkiye'si Çeyrek Finalde" manşetini attı.

İspanyol Marca gazetesi de Merih Demiral'ın iki golüne vurgu yaptı ve Türkiye'nin çeyrek finalde Hollanda ile karşılaşacağını belirtti. Ayrıca Arda Güler'in başarılı korner atışlarının gollerdeki etkisine dikkat çekildi. 

Kaynak: Haber Merkezi