Kurtuluş Savaşı sırasında Manisa’nın savunulmasında ön sıralarda yer alan ve dönemin müftüsü olan Müftü Alim Efendi, ölüm yıl dönümünde Çatal mezarlığında bulunan kabri başında anıldı. Müftü Alim Efendi’yi anma törenine Manisa Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Nursel Ustamehmetoğlu, Mezarlıklar Dairesi Başkanı Aydoğan İra, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Meliha Çavuşoğlu Kılınçlar, Şube Müdürleri, Yunusemre Belediyesi Başkan Yardımcısı Mustafa Süzer ve Müftü Alim Efendi'nin akrabaları ile torunları katıldı. BESOT Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hüseyin Köroğlu, Müftü Alim Efendi’nin hayat hikayesi hakkında bilgiler vererek rahmetle andı. Hatuniye Camii İmamı Hayrettin Çoban ve Manisa Mevlithanlar Derneği Başkanı Ali Gülfidan, Müftü Alim Efendi’nin ruhuna ithafen Kuran-ı Kerim okudu. Dualar okunmasının ardından, kabrine karanfil bırakıldı. Müftü Alim Efendi’nin torunları, anma programı dolayısıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti.

Müftü Alim Efendi Kimdir?

Ahmet Âlim Efendi, 1874 yılında Manisa'da doğan eski Manisa Müftüsüdür. Babası Müderris Mehmed Ârif Efendi olan Âlim Efendi, uzun yıllar Manisa Müftülüğü görevini üstlenmiştir. Aynı zamanda İstiklal Madalyası sahibi olan Âlim Efendi, Yunan İşgali sırasında Manisa Müftüsü olarak görev yapmış ve Kurtuluş Savaşı'na destek vermiştir. İşgal döneminde görevinden alınan Âlim Efendi, işgalden sonra tekrar Manisa Müftülüğü görevine dönmüştür.

Âlim Efendi, hayatı boyunca iki evlilik yapmıştır. İlk eşi Hacı Lutfullâh Efendi'nin kızı Fatma Hanım ile evlenmiş, ardından eşinin ölümü üzerine kız kardeşi Ayşe Hanım ile ikinci kez evlenmiştir. Arif, Şekîb, Rukıyye, ve Nîmetullâh Çelebi adında dört çocuğu bulunmaktadır.

Manisa'da, Âlim Efendi'nin anısına ithafen "Müftü Ahmet Alim Efendi İmam Hatip Ortaokulu" bulunmaktadır. Ahmet Âlim Efendi'nin mezarı, Manisa'daki Çatal Mezarlığı'nda yer almaktadır.

Saruhanlı’da ilk deve güreşleri festivali coşkuyla gerçekleşti Saruhanlı’da ilk deve güreşleri festivali coşkuyla gerçekleşti

Editör: Onur Yılmaz