Cem Garipoğlu’nun açılacak olan mezarının son hali dikkat çekti Cem Garipoğlu’nun açılacak olan mezarının son hali dikkat çekti

Münevver Karabulut’un ailesinin avukatı Rezan Epözdemir, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına yönelik talebin kabul edildiğini duyurdu.

Münevver Karabulut'un Ailesi Talep Etti

3 Mart 2009 tarihinde Münevver Karabulut’u canavarca hisle ve hunharca öldüren Cem Garipoğlu, 2014 yılında Silivri’de bulunduğu koğuşta intihar etmişti. Aile, Garipoğlu’nun gerçekten ölüp ölmediğine dair iddialar üzerine fethi kabir işlemi talep etmişti.

Epözdemir, “Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi. Bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı’na talimat yazıldı” dedi.

Rezan Epözdemir, yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut’un davasını takip ettiklerini ve bu süreçte kamu vicdanının rahatlaması ile maddi gerçeğin ortaya çıkması için gerekli adımları atacaklarını vurguladı. Garipoğlu’nun mezarının açılması ile ilgili gelişmelerin takip edileceği ifade edildi. Epözdemir, başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ederek, “Yıllardır halkımızın kafasında süregelen muammaların giderilmesi açısından bu karar son derece önemli ve sevindiricidir” diye ekledi.

Rezan Epözdemir, şu ifadeleri kullandı:

“Malumunuz olduğu üzere; yaklaşık 15 yıldır Münevver Karabulut'un hunharca ve vahşice katledilmesi ile ilgili dosyayı mağdur aile vekili olarak takip ediyoruz. Münevver Karabulut cinayeti, Türkiye'de kadına şiddet ve kadın cinayetleri bakımından toplumsal farkındalık ve fikri takip oluşması açısından son derece önemli ve emsal mahiyette bir cinayettir. Bu kapsamda son olarak Cem Garipoğlu'nun mezarının açılarak C.M.K m. 87/4 uyarınca fethi kabir işleminin yapılmasını talep etmiştik. Müvekkil Süreyya Karabulut'un talebi üzerine özellikle son iki yıldır bu konuda etkili bir hukuki süreci hayata geçirdik.

Geldiğimiz noktada, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı talebimizi kabul ederek, Cem Garipoğlu'nun mezarının açılmasına ve fethi kabir işleminin yapılmasına karar verdi ve bu konuda Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'na talimat yazıldı. Yıllardır gittiğimiz her yerde, üniversitelerde, panel ve seminerlerde, yazılı ve görsel basında, sosyal medyada en fazla sorulan ve halkımızın önemli ölçüde ikna olmadığı bu muamma bu suretle giderilmiş olacak. Yıllardır devam eden hukuki mücadelemiz neticesinde, Sayın Başsavcılığın vermiş olduğu bu karar son derece önemli önemli ve sevindiricidir. Sayın Başsavcılığa müvekkil aile adına teşekkür ediyorum. Kamu vicdanının rahatlaması ve maddi gerçeğin ortaya çıkması için fethi kabir işlemi ve hukuki süreç tarafımızca etkili bir şekilde takip edilecektir.”

Kaynak: İHA