Psikolojik Danışman Ekrem Çağrı Öztürk mutsuzluk ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.
Mutsuzluğu tanımlayan Öztürk, “Mutsuzluk, kişinin kendini huzursuz, memnuniyetsiz ve umutsuz hissetme halidir. Kişiler stres, kayıp, gelecek kaygısı, yalnızlık, sağlık sorunları, ilişki sorunları, anlamsızlık gibi sebeplerle kendini mutsuz hissedebilir. Yaşantı içinde keyfimizi bozacak konuların sayısı oldukça fazladır.” dedi.
İnsanın sosyal bir canlı olduğunu belirten Öztürk, “Sosyal bir canlıyız. İlişki kurduğumuz sürece kırılmak, anlaşılmamak, yalnız kalmak insan olmanın bir parçasıdır. Aynı zamanda insan bedeni hastalık veya kaza gibi durumlarda canının yanmasına çok müsait kırılgan bir yapıdadır. Dolayısıyla mutsuzluk ve acı doğuşumuzla beraber bizle gelir.” şeklinde konuştu.
“Mutsuzluktan kaçamayız”
Öztürk, sözlerine şöyle devam etti:
“Mutsuzluktan kaçamayız fakat mutsuzlukla ne yapacağımıza karar verebiliriz. Mutsuzlukta kamp kurmadığımız sürece bu zorlanmaların bizim için öğretici kısmına odaklanabiliriz. Nelerin bizi çok mutlu ettiğini bilirsek mutsuzluğun nereden ve nasıl geleceğini de keşfedebiliriz. Verdiğimiz tepkiler yatırımımızla doğru orantılıdır. Parayı çok önemseyip düşünüyorsak paranın varlığında sürekli onu koruma çabasına girerek kaygılanabilir yokluğunda ise keyifsiz, umutsuz ve mutsuz bir yaşam süreceğimizi düşünebiliriz. Neyin bekçiliğini yapıyorsak en çok mutsuz olacağımız alanda orası olur. Korktuğumuz şeylerin başımıza gelmesine vesile olduğumuzun farkında olmayız. Sağlığımıza bir şey olmasından kaygılanırken stresten hastalanmamız veya ilişkimizin bitmesinden aşırı kaygılanırken hayatımızı karşı tarafa adayıp onsuz yaşam sürdüremeyeceğimizi düşünürken ilişkiye alan bırakmayıp karşı tarafın ilişkiyi bitirmesi gibi.”
Psikolojik Danışman Ekrem Çağrı Öztürk,'”Bu bilgiler ışığında neyin bizi mutsuz edeceğini biz karar vermesekte sürekli mutsuz olma haline bizim atfettiğimiz anlamların bir sonucu olarak bakabiliriz. Hayatta her şeyin başımıza gelebileceğini, güçlü olduğumuz kadar güçsüz ve kırılgan olduğumuzu kendimize hatırlatmalı ve mutsuz olduğumuz şeylerin anlamlarını irdelemeliyiz.” ifadelerini kullandı.