Nagehan Alçı, basın ve siyaset gündeminde sık gördüğümüz isimlerden biridir. Eski eşiyle yaşadığı olaylar sonucu sosyal medyanın gündemine oturan Nagehan Alçı kimdir merak ediliyor.

Sizler için Nagehan Alçı hakkında sorulan soruları araştırdık ve derledik! İşte, Nagehan Alçı hakkında merak edilenler…

Nagehan Alçı Kimdir?

Nagehan Alçı özellikle sosyal medyada oldukça merak edilmektedir. Peki, Nagehan Alçı kimdir? Nagehan Alçı, Türk gazeteci ve televizyon yorumcusudur.

Nagehan Alçı 13 Nisan 1977 tarihinde dünyaya gelmiştir. Alçı, günümüz itibarıyla 47 yaşındadır. Ünlü isim bir Koç burcu kadınıdır. Ayrıca Nagehan Alçı’nın boyunun 1,65 metre olduğu bilinmektedir.

Nagehan Alçı, lise hayatını İstanbul Lisesi’nde tamamladıktan sonra Boğaziçi Üniversitesi’ni kazanmıştır. Alçı, Boğaziçi’nde Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümünü başarı ile bitirmiştir. Sosyal medyada Nagehan Alçı'nın Katolik okulundan mezun olduğu iddiaları dolaşmaktadır. Ancak bu iddialar gerçeği yansıtmamaktadır.

Nagehan Alçı hangi dilleri biliyor sorusu da ünlü isim hakkında merak edilenler arasındadır. İngilizce, Almanca ve İspanyolcayı iyi bilen Nagehan Alçı, Fransızcayı ve Arapçayı da anladığı bilinmektedir.

Arda Kural son halini paylaştı! Sosyal medyada gündem oldu Arda Kural son halini paylaştı! Sosyal medyada gündem oldu

Özellikle Twitter/X platformunda yaptığı paylaşımlar ile gündeme gelen Alçı, bu platformda @nagehanalci kullanıcı adı ile paylaşım yapmaktadır. Nagehan Alçı’nın Twitter’da 350 bin takipçisi vardır.

Nagehan Alçı kimdir sorusunu yanıtladık! Şimdi Nagehan Alçı’nın kariyerine göz atalım…

Nagehan Alci Kimdir 3

Nagehan Alçı'nın Kariyeri

Nagehan Alçı, gazetecilik hayatına Hürriyet gazetesinin dış haberler servisinde staj yaparak başlamıştır. Daha sonrasında ise 32. Gün programında ve Avusturya‘daki bir televizyon programında stajını devam ettirmiştir.

Nagehan Alçı, stajı bittikten sonra Show TV dış haberler bölümünde çalışmıştır. Ayrıca,  Irak Savaşı sırasında simultane çeviriler yapmıştır. Show TV’de uzun bir süre çalıştıktan sonra 2007 yılında Akşam gazetesine geçerek burada köşe yazarlığı yapmaya başlamıştır.

SkyTürk TV‘de Akşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Serdar Turgut ile ‘Sosyal Bilgiler’ adlı belgeseller hazırlayarak kariyerinde sağlam adımlar atmaya devam etmiştir.

Aynı zamanda Kanaltürk‘te kısa bir süre Pelin Batu ile birlikte ‘Sınırsız’ adlı programda yorumculuk yapmıştır.

İlerleyen zamanlarda Milliyet gazetesinde köşe yazarlığı yapan Nagehan Alçı bu görevi 2017 yılına kadar sürdürmüştür. Daha sonrasında Kanal 24’te ‘Nerede Kalmıştık’ programında sunucu ve yorumcu olarak görev yapmıştır.

2011 yılına geldiğimizde ise Beyaz TV’de ‘Medcezir’ programında ve CNN TÜRK‘te ‘Dört Bir Taraf’ programında yorumculuk yapmaya başlamıştır.

2016-2019 yılları arasında Planet Mutfak'ta Nagehan Alçı ile 1 Öğün isimli yemek programını sunmuştur. Günümüzde köşe yazarlığını halen daha sürdüren Alçı, bu görevi Habertürk bünyesinde yapmaktadır. Ek olarak, Alçı’nın yazdığı "Özü Sözü Yirmi Bir" adlı bir kitabı bulunmaktadır.

Nagehan Alci Kimdir 4

Nagehan Alçı'nın Annesi ve Babası Kimdir?

Nagehan Alçı'nın annesi ve babası hakkında detaylı bilgiler sınırlı olmakla birlikte, bazı temel bilgiler mevcuttur. Baba tarafından aslen Kütahya kökenli olan aile, daha sonra İzmir'e göç etmiştir. Nagehan Alçı'nın annesi hakkında ise pek bilgi bulunmamaktadır.

Nagehan Alci Kimdir 1

Nagehan Alçı Kaç Kez Evlendi?

Nagehan Alçı ilk evliliğini 2006 yılında Emre Ayan ile yapmıştır. Emre Ayan ile evliliği çok uzun sürmemiştir. Çift yine aynı yıl içerisinde boşanmıştır.

Daha sonraki yıllarda Nagehan Alçı 2010 yılında kendisi gibi köşe yazarı olan Rasim Ozan Kütahyalı ile evlenmiştir. İkili 3 Ekim 2023 tarihinde anlaşmalı olarak boşanmıştır. Nagehan Alçı şu anda evli değildir.

Nagehan Alçı'nın Kaç Çocuğu Var?

Nagehan Alçı, Rasim Ozan Kütahyalı ile evliliğinden 7 Temmuz 2013 tarihinde ikiz kız çocukları dünyaya getirmiştir. Nagehan Akçı, ikiz kız çocuklarına, Betül Yasemin ve Ayşe Ela ismini vermişlerdir. Nagehan Alçı, çocuklarıyla ilgili zaman zaman sosyal medyada paylaşımlar yapmaktadır.

Nagehan Alci Kimdir 5

Rasim Ozan Kütahyalı Kimdir?

Nagehan Alçı’nın eski eşi, Rasim Ozan Kütahyalı, Türk köşe yazarı ve televizyon programı sunucusudur.  30 Nisan 1981 tarihinde İzmir’de doğan Rasim Ozan Kütahyalı, 2024 yılı itibari ile 43 yaşındadır. Güncel olarak, Güneş gazetesinde köşe yazıları yazmaktadır. Ayrıca, Beyaz/Derin Futbol programlarında yaptığı yorumculuk ile de tanınmaktadır.

Köşe yazarı olarak ilk 2008 yılında Taraf gazetesinde çalışmaya başlayan Kütahyalı, Takvim ve Sabah gazetesinde uzun bir süre çalıştığı bilinmektedir. Ek olarak, Beyaz TV'de yayınlanan Dinamit, Beyaz Futbol ve Derin Futbol programlarında dönem dönem çalışmıştır.

Rasim Ozan Kütahyalı günümüzde Beyaz TV'de Hande Sarıoğlu ile birlikte 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na özel Kırmızı Beyaz Futbol programında yorumculuk yapmaktadır.

Muhabir: Özkan Çelik