Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinin Tavşantepe Mahallesi’nde 21 Ağustos’ta kaybolan ve arama çalışmalarının 19’uncu gününde Eğertutmaz Deresi’nde cansız bedenine ulaşılan Narin Güran’ın öldürülmesine ilişkin soruşturma devam ediyor.

Yeniden İfadesi Alındı

Soruşturma kapsamında, tutuklu olan amca Salim Güran’ın(46) ifadesi yeniden alındı. Güran, kendine yöneltilen suçlamaları reddederken, “Nevzat B.’nin aleyhime söylemiş olduğu tüm hususlar yalandır” dedi.

Ayrıca, aracında Narin'in DNA'sının bulunmasına ilişkin ise savunma yapmadı. Güran, "Sadece Narin'in DNA'sının çıktığına ilişkin herhangi bir diyeceğim yoktur" ifadelerini kullandı.

Salim Güran, olay günüyle ilgili çelişkili beyanlarda bulunarak, olay sırasında tarlada olduğunu ve kızlarını o gün evine götürdüğünü belirtti. Ancak tutuklu Mehmet Selim Atasoy’un, olay günü tarlada sadece oğlunun ve kendisinin bulunduğunu söylemesi üzerine Güran, bu beyanı kabul etmedi.

Ayrıca Atasoy’un, olaydan iki gün önce Güran’ın kızlarını köydeki evine götürdüğüne dair ifadeleri de Güran tarafından reddedildi. Güran, olay günü saat 20.00 civarında Narin’in kaybolduğu haberini aldığını ve telefonla jandarma komutanına bildirdiğini belirtti.

Narin Güran cinayetinde kahreden ‘diş’ detayı! Narin Güran cinayetinde kahreden ‘diş’ detayı!

Soruşturma kapsamında tutuklanan Mehmet Selim Atasoy'un olay günü tarlada kızlarının olmadığını, sadece oğlu ve kendisinin olduğunu belirttiğinin aktarılması ve "Olaydan 2 gün önce Salim'in kızlarını köydeki evine götürdüğü" yönündeki beyanlarının sorulması üzerine Güran, şunları ifade etti:

Soruşturma sürecinde dikkat çeken bir diğer husus ise Salim Güran’ın olay günü 18.59’da okulun önünden geçtiğinin kamera kayıtlarıyla tespit edilmesi oldu. Güran, olay günü Nevzat Bahtiyar’ın kendisini arayarak, şüpheli bir aracın bulunduğu yeri bildirdiğini ve bunun üzerine hızlıca o bölgeye gittiğini ifade etti. Bu nedenle okulun önünden geçtiğini söyleyen Güran, bu kamera kaydının şüpheli aracı kontrol etmeye giderken çekildiğini iddia etti. Ayrıca, Bahtiyar ile saat 15.08’de içme suyuna ilişkin bir görüşme yaptığını savundu.

Soruşturma kapsamında Güran’a, telefonuna yapılan dijital incelemeler sonucu 23 Ağustos’tan önceki tüm arama ve WhatsApp kayıtlarının silindiği tespit edilerek bu durum soruldu. Güran ise bu kayıtları rutin olarak sildiğini, ancak Narin'in ölümüne ilişkin delilleri yok etme amacı taşımadığını savundu. Savcılık ayrıca, Güran'ın ailesinin de 21 Ağustos gününe ilişkin arama ve mesajlaşma kayıtlarını sildiğini belirterek, bu duruma açıklık getirilmesini istedi. Güran, aile üyelerinin neden böyle bir şey yaptığını bilmediğini iddia etti.

“Nevzat B.’nin Söyledikleri Yalan”

Salim Güran, tutuklu diğer şüpheli Nevzat Bahtiyar ile ilgili tüm suçlamaları reddederek, Bahtiyar’ın olay günü kendisi hakkında söylediklerinin yalan olduğunu ileri sürdü. Ayrıca, HTS analizlerinde 15.21 ile 15.46 saatleri arasında Bahtiyar ile birlikte olduğunun tespit edilmesi üzerine, Güran bu analizlerin yanlış olduğunu ve olay günü Bahtiyar ile hiç görüşmediğini savundu.

Soruşturma kapsamında Mehmet Selim Atasoy’un oğlu R.A. ile Güran’ın farklı saatlerde yaptığı telefon görüşmeleri de şüpheli bulundu.

Salim Güran, R.A. ile yaptığı konuşmaların tarla ve şüpheli beyaz araçla ilgili olduğunu ve konuşmaların içeriğini tam olarak hatırlamadığını belirtti. Ayrıca, 18.37, 18.42, 18.51 ve 18.54 saatlerinde yapılan görüşmelerin de şüpheli araçla ilgili olduğunu iddia etti. Ancak, HTS incelemelerine göre Salim Güran’ın, Atasoy’un kendisini aradığı saat ile okul kamerası önünden geçtiği saatin örtüşmediği belirlendi. Bu çelişkili durum hakkında ise Güran, söyleyecek bir şeyi olmadığını ifade etti.

Tutuklu Sayısı 11'e Yükseldi

Diyarbakır'da Narin Güran cinayetine ilişkin soruşturma derinleştikçe, şüpheliler arasında yapılan telefon görüşmeleri ve HTS analizleri yeni soru işaretlerine yol açtı. Tutuklu sayısının 11’e yükseldiği soruşturmada, Salim Güran ve diğer şüphelilerin ifadelerindeki çelişkiler ve dijital deliller cinayetin çözülmesi için önemli bir rol oynayacak. Soruşturma kapsamında elde edilen dijital materyallerin incelenmesi ve şüphelilerin beyanlarındaki tutarsızlıklar ise soruşturmanın seyrini belirleyecek.

Kaynak: İHA