Sabancı ailesi Türkiye’nin en göz önündeki aileleri arasında yer alıyor. Haliyle Sabancı’ların özel hayatı da gündemde önemli bir yer ediniyor. Sabancı ailesinin en büyük oğlu Hacı Sabancı’nın eşi ve ailesi de merak ediliyor. Hacı Sabancı’nın eşi Nazlı Sabancı kimdir? Nazlı Kayı Sabancı hakkında merak edilenleri yanıtladık…

Nazlı Sabancı Kimdir?

Hacı Sabancı’nın eşinin tam adı Zeynep Nazlı Kayı’dır. Nazlı Sabancı gerek evliliği gerekse kariyeriyle İstanbul sosyetesinin sık konuşulan isimleri arasında yer alıyor.

Manisa-Kula'da Manuş Baba Konseri | Bir Konser Daha Var! Manisa-Kula'da Manuş Baba Konseri | Bir Konser Daha Var!

Nazlı Sabancı’nın boyunun 170 cm olduğu biliniyor. Nazlı Sabancı Instagram’da @nazlisabanci kullanıcı adıyla yer alıyor. Yaklaşık 450 bin takipçisi olan Nazlı Sabancı, sosyal medyayı aktif bir şekilde kullanıyor.

Nazlı Sabancı’nın burcunun ise Oğlak olduğu biliniyor.

Önerilen Haber: Hakan Sabancı Kimdir? Kaç Yaşında? Sevgilisi Kim? Kimin Torunu?

Nazli Sabanci Kimdir 5

Nazlı Sabancı Kaç Yaşında? Nereli?

Nazlı Sabancı kimdir sorusunun yanında sosyetik ismin yaşı da merak ediliyor. Nazlı Sabancı 1994 doğumlu olup, günümüz itibarıyla 30 yaşındadır.

Nazlı Sabancı’nın Bursa’da dünyaya gelmiştir. Bursalı bir ailenin kızı olan Nazlı Kayı Sabancı’nın liseye kadar Bursa’da yaşadığı bilinmektedir.

Nazli Sabanci Kimdir 3

Nazlı Sabancı Eğitimi

Nazlı Sabancı lise eğitimi için İstanbul’a gelmiş ve eğitimini Koç Lisesi’nde sürdürmüştür. Lise mezuniyetinin ardından üniversite eğitimi için İngiltere’ye yerleşmiştir.

Nazlı Kayı Sabancı Londra’daki University of Westminster’da Hukuk okumuştur. İstanbul Modern’de sanat tarihi dersleri almaya devam ettiği bilinmektedir.

Nazlı Sabancı’nın kariyeri hakkındaki açıklaması şu şekildedir:

“Yani hukuku okurken çok sevmiştim ama çalışırken mutlu olmadığımı hissettim ve bir aile dostumuzun bana verdiği 'Mutsuz olduğun hiçbir şeyi yapma, hayat mutsuz olduğun bir işi yapmak için çok kısa' tavsiyesine uydum. Şu an İstanbul Modern'den sanat tarihiyle ilgili dersler alıyorum ve 1700'lerin başından neredeyse günümüze kadar yavaş yavaş öğrenmeye çalışıyorum, öğrenecek daha çok şeyim var.”

Nazlı Sabancı’nın Ailesi

Nazlı Sabancı kimdir yanıtladıktan sonra ünlü ismin kimin kızı olduğuna bir göz atalım… Nazlı Sabancı’nın ailesi Bursa’da tanınan bir ailedir. Nazlı Kayı Sabancı, Bursa sosyetesinin tanınan isimlerinden Güneş Dimili’nin kızıdır. Üvey babası ise Bursa’nın önde gelen isimlerinden Kaan Dimili’dir.

Nazlı Sabancı’nın üvey babası Kaan Dimili 2021 yılında vefat etmiştir. Hatta Nazlı-Hacı Sabancı çifti bu sebeple düğünlerini ertelemiştir.

Nazli Sabanci Kimdir 2

Nazlı Kayı Hacı Sabancı Ne Zaman Evlendi?

Nazlı Sabancı ve Hacı Sabancı 10 Ekim 2021 yılında Ömer-Arzu Sabancı Yalısı’nda sade bir nikahla dünyaevine girmiştir. Çiftin görkemli düğünü ise 25 Haziran 2022 tarihinde Çırağan Sarayı’nda gerçekleşmiştir. 2017 yılında tanışan çift 2020 Aralık ayında nişanlanmıştır.

Nazlı Sabancı Hacı Sabancı Nasıl Tanıştı?

Nazlı Sabancı ve Hacı Sabancı’nın 2017 yılında tanıştığı biliniyor. Çiftin tanışmasının Acun Ilıcalı ve Şeyma Subaşı’nın düğününde, ortak arkadaşları sayesinde gerçekleştiği söyleniyor.

Nazli Sabanci Kimdir 1

Hacı Sabancı’nın Kaç Çocuğu Var?

Nazlı ve Hacı Sabancı çiftinin bir çocuğu vardır. Kızları Arzu Alara 15 Ağustos 2023 tarihinde doğmuştur. Nazlı Sabancı kızına kayınvalidesi Arzu Sabancı’nın ismini vermiştir.

Hacı Sabancı Kimdir?

Hacı Sabancı, Arzu ve Ömer Sabancı çiftinin en büyük oğludur. Hacı Sabancı 1987 yılında doğmuş olup, günümüzde 37 yaşındadır.

Hacı Sabancı İstanbul Saint-Benoit Fransız Lisesi’nden mezun olmuştur. Lise eğitiminin ardından Amerika’ya gitmiş ve Boston TUFTS University’de Ekonomi eğitimi almıştır. Ardından Londra’ya yerleşmiş ve City Universiy’de yüksek lisans yapmıştır.

Hacı Sabancı, Densa Holding’de Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı’dır. Aynı zamanda Marinsa Denizcilik ve Hayat Tekstil şirketlerinde Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev almaktadır.

Sıkı bir Beşiktaşlı olduğu bilinen Hacı Sabancı, Beşiktaş Kongre Üyesi olarak da önemli bir rol üstlenmektedir.

Muhabir: Özkan Çelik