Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, ticari araç kullanımı için yaş sınırını 69 olarak belirledi. Yeni düzenlemeye göre, 68 yaşını doldurup 69'a giren sürücüler artık ticari araç kullanma ehliyeti geçerliliğini yitirecek.

MSB duyurdu: 4 terörist etkisiz hale getirildi MSB duyurdu: 4 terörist etkisiz hale getirildi

2024 yılıyla birlikte yapılan yeni düzenlemelerle, 69 yaşını dolduran sürücüler ticari araç kullanamayacak. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın aldığı bu karar, ticari taşımacılık yapan sürücüler için önemli bir değişiklik oluşturuyor.

2024 BİTİMİYLE TİCARİ TAŞI HAKKI SONA ERİYOR

2023 Aralık ayında yürürlüğe giren ve 2024 sonuna kadar geçerli olacak yeni düzenleme, ticari araç sürücülerinin yaş sınırını 69 olarak belirliyor. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu değişikliği pandemi sonrası artan ticaret hacmi ve sürücü açığını dengelemek amacıyla hayata geçirdi. Ayrıca, ticari taşımacılık yapan sürücülerin mesleki yeterlilik belgesine sahip olma zorunluluğu da devam etmekte. Bu düzenleme, yaş sınırını aşan sürücülerin yalnızca fiziksel değil, aynı zamanda profesyonel yeterliliklerini de karşılamaları gerektiğini ortaya koyuyor.

Kaynak: Haber merkezi