Massachusetts Teknoloji Enstitüsü'nden (MIT) bir ekip, midede titreyerek tokluk hissi oluşturan bir hap geliştirdi. Bu hap, normal şartlarda yemek yedikten sonra salgılanan C-peptid, Pyy ve GLP-1 gibi tokluk hissi veren hormonları tetikleyerek obeziteyle mücadelede etkili olabilir.

Geliştirilen hapın adı "Vibrating Ingestible BioElectronic Stimulator (VIBES)" ve içerisinde mikro titreşim motorları bulunuyor. Hap, midede titreyerek tokluk hissi oluşturuyor. Deneylerde, VIBES hapı verilen hayvanların, verilmeyenlere göre yaklaşık yüzde 40 daha az yemek yediği gözlendi.

Manisa’da görev yapacak doktorlar açıklandı! 6 Kasım 2024 Çarşamba görevli doktorlar listesi! Manisa’da görev yapacak doktorlar açıklandı! 6 Kasım 2024 Çarşamba görevli doktorlar listesi!

Uzmanlar, VIBES hapının obezite tedavisinde umut vadeden bir yöntem olabileceğini belirtiyorlar. Ancak, bu aşamada araştırmanın henüz erken bir aşamada olduğu ve daha fazla bilimsel çalışmaya ihtiyaç duyulduğu vurgulanıyor.

Dünya genelinde 1 milyarı aşkın aşırı kilolu veya obez insan bulunuyor. Dünya Obezite Federasyonu'nun verilerine göre, obeziteyle mücadele edenlerin sayısının 2035'te 4 milyarı aşması bekleniyor.

Kaynak: Haber Merkezi