Sosyal medya fenomeni ve yeni nesil medya dünyasının önde gelen isimlerinden Oğuzhan Uğur, Fethullah Gülen’in ölümüyle ilgili yaptığı paylaşımla dikkatleri üzerine çekti.

Ergenekon soruşturması kapsamında, 1 Temmuz 2008'de gözaltına alınan ve yaklaşık 5 yıl 8 ay boyunca tutuklu kalan ve yakalandığı dönemde PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ı sorgulayan Albay Hasan Atilla Uğur, davanın en önemli figürlerinden biriydi. Hasan Atilla Uğur'un, dönemin mahkeme başkanına verdiği cevap hala herkesin aklındadır...

Oğuzhan Uğur, babasının bu süreçte yaşadığı mağduriyetleri ve davanın toplum üzerindeki etkilerini paylaşımında hatırlatarak, bu olayın kendisi üzerindeki derin izlerini ortaya koydu.

Ergenekon’u Zafer Gibi Kutlayanlar Şimdi Gülen’e Lanet Okuyor!

Oğuzhan Uğur, paylaşımında Ergenekon davası sürecinde yaşadığı zorlukları ve o dönemin medya atmosferini anlattı. Uğur, mahkemelerde yalnız bırakıldığı ve birçok kişinin bu süreçte sessiz kaldığını belirtti. O dönemde bazı gazetecilerin bu olayları zafer olarak gördüğünü ve kutladığını ifade eden Uğur, bugün aynı kişilerin Gülen'in ölümünü lanetlediklerine dikkat çekti.

TikTok fenomeni hayatını kaybetti! TikTok fenomeni hayatını kaybetti!

Oğuzhan Uğur’un tüm açıklaması şöyle:

“İyi hatırlıyorum o günü. Ben de mahkemedeydim. Bir avuç insan vardı yanımızda. Gerçekten bir avuç… Asla unutmam. Şimdi ‘ateşi bol olsun’ diyen gazeteciler evlerindeydi. Ergenekon kumpasını zafer olarak adlandırıyor, kutluyorlardı. Toplumun da pek azı umursuyordu bu durumu, birbirimizi kandırmayalım. Şimdi çığ gibi lanet yağıyor ölüsüne. O gün değil, şimdi. Sevineyim mi? Fayda eder mi? Arkadaşlarım telefonda konuşmaya bile korkuyordu benimle. Sosyal mecralarda Hocaya laf etme Allahsız yazıyorlardı bana. Darbeci diyorlardı. ‘Geberdi’ yazmış TRT. Oysa ben TRTnin yasaklılar listesine ilk kez Fetullah’a fetö dediğim için girmiştim. (Halen yasaklıyım) Ne yapayım şimdi? Ben de zamanında fetönün elini ayağını öpenlerle bir olup en sert beddua yarışına mı gireyim? Girmem hocam. Ben hiç sevinmedim. En fazla ‘alacağım vardı bu heriften! Ahirete kaldı!’ diyebilirim.” 

Kaynak: Haber Merkezi