Manisa’nın Yunusemre ilçesine bağlı Güzelyurt Mahallesi’nde bulunan Şehit Ömer Halisdemir Ortaokulu Müdürü Mustafa Örnek, okulda öğrenci velisi tarafından silahlı saldırı girişimine maruz kaldı.

Okul Müdürü Mustafa Örnek, silahın tutukluk yapması sayesinde şans eseri hayatta kalırken, eğitim sendikaları da yaşananlara tepki göstermek amacıyla okul önünde basın açıklaması yaptı.

Hürriyetçi Eğitim Sen, Eğitim İş ve Eğitim Sen Manisa Şubesi üyeleri, ortak basın açıklaması ile yaşanan olaya tepki gösterip Müdür Örnek’e destek oldu.

Sık sık sloganların da atıldığı basın açıklamasını, Eğitim İş Manisa Şube Başkanı Zeki Dirlikli ve Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Taner Çetin okudu. Açıklamanın ilk bölümünü okuyan Eğitim İş Manisa Şube Başkanı Zeki Dirlikli şunları söyledi:

“Bir veli tarafından okul müdürümüze yapılan silahlı saldırı girişimi, hepimizi derinden sarsmıştır. Neyse ki müdürümüz bu korkunç olaydan yara almadan kurtulmuştur. Ancak böyle bir saldırının gerçekleştirilmiş olması kabul edilemez bir durumdur. Bir eğitimciye yapılan bu saldırı, yalnızca bireysel bir şiddet vakası değil, aynı zamanda eğitim kurumlarımıza, eğitimcilerimize ve geleceğimiz olan çocuklarımızın güvenliğine yönelik bir tehdit anlamı taşımaktadır. Okul yöneticilerimiz, öğretmenlerimiz ve eğitim çalışanlarımız, her gün çocuklarımızın daha iyi bir geleceğe hazırlanması için büyük fedakarlıklar göstermektedir. Ancak bu özverinin karşılığı şiddet olmamalıdır.”

Kazada hayatını kaybeden Manisalı uzman çavuşa son veda! Kazada hayatını kaybeden Manisalı uzman çavuşa son veda!

Açıklamanın ikinci bölümünde ise Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Taner Çetin söz aldı. Başkan Çetin, sendikaların taleplerini sıraladı.

İlk taleplerinin güvenlik tedbirleri olduğunu dile getiren Başkan Çetin, “Eğitimcilerin güvenliği için hızlı ve etkili tedbirler alınmalıdır. Tüm eğitim çalışanları, okullarında güven içinde çalışmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda acil önlem almalıdır. Okullarda güvenlik tedbirlerinin artırılması, şiddete eğilimli kişilere caydırıcı politikaların uygulanması şarttır. Ancak ne yazık ki Milli Eğitim Bakanlığı bu konuda yetersiz kalmaktadır. Okullarda güvenlik personeli bulundurulmamakta ve öğretmenler kendi güvenliklerini sağlama konusunda yalnız bırakılmaktadır” ifadelerini kullandı.

Öğretmenlerin görev yaparken kendilerini güvende hissetmeleri gerektiğini kaydeden Çetin, “Okullar eğitim vermesi gereken kurumlar olmaktan çıkıp birer tehlike bölgesine mi dönüşecek? Bakanlık, öğretmenleri böyle bir tehdit karşısında savunmasız bırakmaya devam mı edecek? Yoksa çelik yelek giymek zorunda mı kalacağız?” sorularını yöneltti.

Şiddete kesinlikle tolerans gösterilmemesi gerektiğine vurgu yapan Hürriyetçi Eğitim Sen Manisa Şube Başkanı Taner Çetin şöyle devam etti:

“Daha 5 ay önce Türkiye çapında basın açıklamaları, iş bırakma eylemleri ve yürüyüşlerle meydanlarda sesimizi yükseltmiş, eğitim çalışanlarına yapılan saldırıların önlenmesi için tutuklu yargılanma ve yüzde 50 ceza artırımı istemiştik. Öğretmenlik Meslek Kanunu hazırlanırken bu isteklerimiz kabul edilmişti. Yasanın çıkması için daha kaç can kaybetmeliyiz? Biz cezanın artmasını istedikçe saldırılar artıyor. Bakanlığı ve Meclis’i göreve davet ediyoruz. Eğitimin değerini bilen bir toplum için, öğrenci velilerinden toplumun her kesimine kadar herkesin eğitimin kutsallığına ve eğitimcilere saygı göstermesi gerektiğini hatırlatıyoruz. Velilerimizin eğitim süreçlerinde yapıcı bir iletişim içerisinde olmalarını, şiddet dilinden uzak durmaları gerektiğini önemle vurguluyoruz.

Muhabir: Didem ALTINAY