Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinde, doğa gezisi sırasında yapılan tesadüfi bir keşif, bölgede yeni bir peri bacaları alanının keşfedilmesine yol açtı.

Bolvadin ilçesinde yaşayan ve ismini açıklamak istemeyen bir vatandaş gezinti için Özburun beldesinde ormanlık alana gitti. Burada dron havalandıran vatandaş yaklaşık 50 metre havalandırılan dronda ağaçlar arasında peri bacaları olduğunu fark etti.  Daha sonra çektiği görüntüleri sosyal medyaya yükleyen vatandaşın videoları kullanıcılar tarafından büyük ilgi gördü.

 Türkiye genelinde peri bacaları ve benzeri doğal oluşumlar, farklı bölgelerde dikkat çeken güzellikler arasında yer alıyor.

Kapadokya / Ürgüp – Nevşehir: Kapadokya'nın ünlü peri bacaları, bölgenin eşsiz doğal oluşumlarından biridir ve her yıl binlerce turist tarafından ziyaret edilmektedir.

Kuladokya / Kula – Manisa: Manisa’nın Kula ilçesindeki Kuladokya, Türkiye’nin tek jeoparkı olan Kula Salihli UNESCO Küresel Jeoparkı’nda yer alır ve harika bacaları ile dikkat çeker.

İzmir’de feci kaza… Alev alan tırın sürücüsü yaşamını yitirdi İzmir’de feci kaza… Alev alan tırın sürücüsü yaşamını yitirdi

İşte bazı ünlü peri bacaları ve doğal yapılar:

·         Vanadokya / Başkale – Van

·         Narman Peribacaları / Narman – Erzurum

·         Simav Peri Vadisi / Simav – Kütahya

·         Frig Vadisi Peribacaları / İscehisar – Afyon

·         Seben / Bolu

·         Selime Peribacaları / Aksaray

·         Meşeli Köyü Peribacaları / Şavşat – Artvin

·         Sakaeli Gelincik Kayası Peribacaları / Orta – Çankırı

Kaynak: İHA