Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel, bugün ABD'ye gidiyor. New York'ta yarın düzenlenecek Sosyalist Enternasyonel Başkanlık Kurulu toplantısında, İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda hazırlanan Ankara Deklarasyonu’nu sunacak.

Özgür Özel ABD’ye Gidiyor: Yerine Ensar Aytekin Bakacak

Bu deklarasyonun daha sonra Sosyalist Enternasyonel üyesi ülkelerin temsilcileri tarafından Birleşmiş Milletler’e sunulması planlanıyor. Özel, Türkiye’de bulunmadığı süre boyunca Ensar Aytekin’i Genel Başkan Vekili olarak görevlendirdiğini de açıkladı.

Özel, “Birazdan heyetimizle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ndeki bir dizi toplantıya katılmak üzere Türkiye'den ayrılıyoruz. Ben Türkiye'de olmadığım sürece tüzüğümüzün ilgili maddesi gereği sayın Ensar Aytekin Genel Başkan Vekili olarak görevlendirilmiştir." açıklamasında bulundu.

THY’den avantajlı bilet kampanyası! 849 TL’den başlayan fiyatlarla… THY’den avantajlı bilet kampanyası! 849 TL’den başlayan fiyatlarla…

 

Özgür Özel’den Okul Hijyeni ve İmamoğlu Açıklamaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, okulların hijyen durumunu eleştirirken, Ekrem İmamoğlu hakkında açılan hakaret davasına ilişkin görüşlerini paylaştı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, okulların hijyen koşullarının kabul edilemez düzeyde olduğunu belirterek, "Okullar hijyen yönünden korkunç durumda." ifadelerini kullandı. Özel, personel alımının zamanında yapılmadığını ve okulların 9 Eylül'de öğrencilere hazır hale getirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, önümüzdeki hafta öğretmenlerden oluşan bir heyetle okulları ziyaret edeceklerini, CHP’li belediyelerin temizlik konusunda destek vermeye hazır olduğunu açıkladı.

Özel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkındaki hakaret davasına da değinerek, partinin bu konuda bir toplantı düzenleyeceğini ifade etti. "Dün akşam kendisiyle bir görüşme yaptım. Biz her ihtimali göz önüne alıyoruz," diyen Özel, "Buradan bir cezanın olabilirliğini kimse normalleştirmesin," şeklinde konuştu. Türkiye’de bu ayıbın bir daha yaşanmayacağına inandığını dile getirdi. 

Kaynak: Haber Merkezi