CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) girdiği esnada grup olarak ayağa kalkmaları konusundaki eleştirileri değerlendirirken, Manisa'daki bir anısını paylaştı.

Özgür Özel’den Manisa Anısı: Neden TBMM’de Ayağa Kalkmadı

Özgür Özel, Manisa'da yaşadığı bir olayı aktararak, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Meclis’e girdiği sırada neden ayağa kalktıklarını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Özel, Manisa’da yaşadığı olayı şöyle anlattı:

Emekliye 10 bin TL pazar desteği verecekler! Manisa’da yapılacak mı? Emekliye 10 bin TL pazar desteği verecekler! Manisa’da yapılacak mı?

“Manisa'da bir köy kahvesine girdiğimizde, peşimizde birlikte ilçeden gelen arkadaşlar dolup oturanlar çıkınca ben de onlara dedim ki, ‘Arkadaşlar siz beni her zaman görüyorsunuz, şu kahveye siz giriyorsunuz millet çıkıyor. Ben size mi anlatacağım?’ deyince arkadaşlar dedi ki ‘Başkanım biz boş kalmasın diye giriyoruz. Biz giriyoruz diye çıkmıyorlar. Onlar çıkıyor diye biz giriyoruz.’ dedi. Öyle olunca ‘Abi dedim niye çıkıyorsun bir şey anlatacağım.’ Vatandaş bak kardeşim dedi. ‘Sen benim seçtiğimi dinliyor musun da ben seni dinleyeceğim.’ Söylesem ayıp olur mu, DEM Parti’yi kastederek, ‘Sen Kürtlerle bir dönmüşsün bir yana arkanızı Cumhurbaşkanı giriyor ayağa kalkmıyorsun. Yazıklar olsun.’ dedi ve çıktı.”  

“Millet Benim Seçtiğime Saygısızlık Diyorsa Ayağa Kalkarım”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Meclis’te ayağa kalkmasının nedeninin Manisa’da yaşadığı bu anı olduğunu söyleyerek, "Esas mesele şu: Makama saygı gösteriyorum. Cumhurbaşkanı denilince, onu seçen kişi benimle aynı anayasal perspektiften bakıyor. Eğer bir partinin genel başkanı cumhurbaşkanı olursa, bu durumun sorunlu olduğunu düşünüyorum. Burada haklı olduğumu savunuyorum; ancak eğer millet farklı düşünüyorsa ve benim seçtiğime saygısızlık diyorsa, ben millete hürmeten kalkarım ayağa. Bu, benim doğru olduğuna inandığım bir tutum.” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Haber Merkezi