İstanbul’da, bebekleri anlaşmalı hastanelere sevk ederek haksız kazanç sağlayan ve ihmalleri sonucu ölümlerine neden olan “Yenidoğan Çetesi” hakkında yürütülen soruşturmada, etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen üyelerin ifadeleri gün yüzüne çıktı. Çete üyelerinden hemşire Hakan Doğukan Taşcı ve Hasan Basri Gök, verdikleri ifadelerde usulsüz işlemleri ve bebeklerin ölümlerine yol açan ihmalleri detaylarıyla anlattılar.

4 S F Fnfo N0M F Gc5Oualpcg

"Doktor Yerine Epikriz Raporu Yazdım, Pişmanım"

Hemşire Hakan Doğukan Taşcı, etkin pişmanlık hükümlerinden faydalanmak için verdiği ifadesinde, çocuk doktoru Fırat Sarı tarafından doktor yerine epikriz raporu yazmaya zorlandığını ve usulsüz ilaç satışına karıştığını itiraf etti. Taşcı, "Fırat Sarı beni usulsüz işlere zorladı. Doktor olmadığı halde nöbetçi hekim sorumluluğunu bana yükledi. Epikriz raporlarını ben yazdım ve yasadışı ilaç satışına karıştım. Pişmanım ve bu sebeple etkin pişmanlıktan faydalanmak istiyorum” dedi.

"Bebek Günden Güne Morardı, Ağır Narkotik İlaçlarla Uyutuldu"

Bir diğer hemşire Hasan Basri Gök, çetenin bebeklerin hayatını riske atan uygulamalarını detaylandırdı. Gök, ifadelerinde bir bebeğin kalp anomalisi yaşamasına rağmen hastanede tutulduğunu, gerekli tıbbi müdahalelerin yapılmadığını ve bebeğe ağır narkotik ilaçlar verildiğini açıkladı. "Fırat Sarı, bebeklerin sağlık durumunu kasıtlı olarak kötüleştirip SGK’ya fazla fatura keserek usulsüz kazanç sağladı. Bu süreçte bebeklere verilen narkotik ilaçlarla ölümlerine neden olduk” diyen Gök, pişman olduğunu belirtti.

Ik R8 G T Ki2 Kwk D Hznyd Q

Taburcu Süreleri Geciktirildi, Yoğun Bakım Hemşiresi İstifa Etti

Bilgi sahibi sıfatıyla ifade veren Sema U., Bağcılar TRG Hospitalist Hastanesi’nde çalıştığı dönemde hastaların taburcu sürelerinin kasıtlı olarak geciktirildiğini açıkladı. “Yoğun bakımda sorumlu hemşire olarak çalışıyordum. Taburcu edilmesi gereken hastalar daha fazla para kazanmak için gereksiz yere uzun süre hastanede tutuldu. Bu duruma dayanamadım ve istifa ettim” dedi.

Şüphelilerden Şok İtiraf: "Ölüyor mu, Ne Yapıyorsa Yapsın!"

Etkin pişmanlıktan faydalanmak isteyen şüphelilerden Çağla Durmuş ise, bir hasta için telefonda söylediği “Ölüyor mu, ne yapıyorsa yapsın!” ifadesiyle ilgili savunma yaptı. Durmuş, bu cümleyi o anki gerginlikle söylediğini belirtti. "O an stres altındaydım ve bunu söyledim. Ancak hastaya yapılması gereken her şeyi yaptık" dedi.

"Bebek Tüccarlığı Yapan Kişileri Şikayet Ettim"

Hemşire Hakan Doğukan Taşcı, yaptığı açıklamalarda, hastanelerde bebek tüccarlığı yapan kişileri CİMER’e şikayet ettiğini belirtti. "112 Acil’de çalışan ambulans şoförü Gıyasettin Mert Özdemir, bebekleri hastanelere sevk edip bundan kazanç sağlıyordu. Onu şikayet ettim" dedi.

"Epikriz Raporlarıyla Oynadım, Hasta Basamaklarıyla Oynadım"

Hasan Basri Gök, ifadesinde, epikriz raporları ve hasta basamakları üzerinde oynayarak usulsüzlük yaptığını itiraf etti. "Fırat Sarı’nın talimatları doğrultusunda raporları değiştirdim. Ancak herhangi bir bebeğin ölümünde doğrudan ihmali veya kasıtlı bir rolüm olmadı. Tüm bu işlemlerden dolayı pişmanım" dedi.

E Lg Wfo Xs Uk A426Zp X5V Ww

Manisa'nın Demirci ilçesi Azerbaycan'ın Kuba kenti ile kardeş şehir oluyor! Manisa'nın Demirci ilçesi Azerbaycan'ın Kuba kenti ile kardeş şehir oluyor!

Soruşturma Tamamlandı, İddianame Hazır

İstanbul'da bebekleri haksız kazanç amacıyla hastanelere sevk ederek ihmalleriyle ölümlerine neden olan "Yenidoğan Çetesi"ne yönelik soruşturma tamamlanarak, fezleke Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Hazırlanan iddianame Bakırköy 22. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sunuldu, mahkeme iddianameyi incelemeye devam ediyor.

Kaynak: İHA