Van’da gerçekleştirilen görkemli aşiret düğününde, geline 2 kilo altın, damada ise 15 milyon TL takı takıldı. Gevdan Aşireti’nin kanaat önderlerinden Şehmuz Işık’ın oğlu Ömer Işık ile Mizgin Işık’ın düğünü, yurt içi ve yurt dışından yaklaşık 6 bin kişinin katılımıyla yapıldı. Düğün, hem katılımcı sayısı hem de yapılan takılarla dikkat çekti.

Yol verme kavgası kanlı bitti! Balkondan izleyen kişi vuruldu! Yol verme kavgası kanlı bitti! Balkondan izleyen kişi vuruldu!

20 Kişi 4 Saatte Sayabildi!

Düğün töreninde geleneksel adetler devam ettirilerek, takı töreni büyük bir coşku içinde gerçekleşti. 20 kişinin 4 saatte saydığı takılarda geline 2 kilo altın takılırken, damada ise 15 milyon TL para takıldı.

Bavullarla Taşındı

Toplanan paraların bavullara konularak taşındığı törende, 2 ton etli yemek dağıtıldı. Düğüne aşiret liderleri, kanaat önderleri, iş insanları ve çeşitli sivil toplum kuruluşları başkanları katılım sağladı. Tören sonrasında yüzlerce kişi halay çekerek düğüne renk kattı.

Gevdan Aşireti Kanaat Önderi Şehmuz Işık, yaptığı açıklamada birlik ve beraberliğin önemine vurgu yaparak, takıların aşiretler arasındaki yardımlaşmayı simgelediğini belirtti.

“Para Önemli Değil, Önemli Olan Sizin Gelmeniz”

Işık, şöyle konuştu: “Siz değerli dostlarımızı aramızda görmekten onur duydum. Para önemli değil, önemli olan sizin gelmeniz, sizin dostluğunuzdur. Birlik ve beraberliğimizi paylaştığınız için hepinize minnettarım. Takı töreninde toplanılan paralar aşiretler arasındaki yardımlaşmadır, dayanışmadır” dedi.

Damadın abisi Cigerhun Işık ise “Düğünümüze yaklaşık 6 bin davetli katıldı. Küçükbaş hayvandan oluşmak üzere 2 ton et kestik. Damadımıza yaklaşık 15 milyon TL takıldı. Geline de 2 kilo altın da takıldı” diye konuştu.

Kaynak: İHA