Manisa’da arsa satılıyor! Manisa’da arsa satılıyor!

Kurban Bayramı tatili sonrasında Türkiye'nin ekonomi gündemi yeniden ön planda. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısı, bu haftanın en çok merak edilen konusu olarak öne çıkıyor. Ekonomi yönetimi, enflasyonu tek haneli rakamlara indirme hedefiyle çalışmalarına devam ederken, açıklanacak olan faiz kararı büyük bir önem taşıyor.


 

Merkez Bankası Faiz Kararı Ne Zaman Açıklanacak?

TCMB Para Politikası Kurulu, Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan başkanlığında 27 Haziran Perşembe günü toplanacak. Toplantının ardından, aynı gün saat 14.00'te faiz kararı kamuoyuna duyurulacak. Geçen ay gerçekleştirilen PPK toplantısında, politika faizi yüzde 50 seviyesinde sabit tutulmuştu. Bu ay açıklanacak rakam ise piyasa aktörleri tarafından merakla bekleniyor.

Beklentiler Sabit Bırakılması Yönünde

Faiz kararına kısa süre kala yapılan beklenti anketleri de sonuçlandı. Ekonomistlerin politika faizindeki değişikliğe ilişkin beklentilerinin medyan değeri, faizin yüzde 50'de sabit bırakılması yönünde oldu. Anket sonuçlarına göre, ekonomistlerin tamamı politika faizinin yüzde 50'de sabit kalacağını öngörüyor. Ekonomistlerin yıl sonu politika faizi beklentilerinin medyanı ise yine yüzde 50 olarak hesaplandı.


 

Yıl sonuna ilişkin beklentilerini paylaşan ekonomistlerden üçü yıl sonunda politika faizinin yüzde 50, biri yüzde 47,5, biri yüzde 45, biri yüzde 44 ve ikisi yüzde 40 olacağını öngördü. TCMB'nin piyasa katılımcıları anketine göre ise cari ay ve üç ay sonrası için beklenti yüzde 50 oldu. 12 ay sonrası için politika faizi beklentisi de yüzde 37,11'den yüzde 35,90'a düştü.


 

Kaynak: Haber Merkezi