Sosyal medya fenomeni Banu Parlak'ın güzellik merkezinin kurşunlanmasına ilişkin Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın yargılandığı davada, mahkeme kararını açıkladı…  Polatların 'azmettirme' suçundan tahliyesine karar verildi.

Bahçeşehir 1. Kısım Doğa Parkı'nda yer alan sosyal medya fenomeni Banu Parlak'a ait güzellik merkezi, 1 Ekim 2023 tarihinde saat 02.00 ile 04.30 arasında motosikletli şüpheliler tarafından kurşunlanmıştı. Olaya ilişkin hazırlanan iddianame kapsamında Dilan ve Engin Polat çiftinin de ‘azmettirme' suçundan cezalandırılması talep edilen davanın görülmesine Küçükçekmece Adliyesi'nde devam edildi.

Duruşmanın devamında tanık olarak ifade veren Halil İbrahim Kalkan, şöyle konuştu:

“Beni Polat çifti vurdurmuştu. Benden sonra Banu Parlak'ın işletmesini kurşunlattılar. Ben bunları biliyorum diğer sanıkları tanımıyorum. Polat ailesi ile aramızda husumet vardır, geçmişten de Banu Parlak ile Polat ailesi arasında da husumet olduğunu biliyordum. Elimde maddi olarak bir delil yoktur. Daltonlar diye bana sorulan çeteyle ilgilide bilgim yoktur.”

Tanık beyanının ardından söz verilen Engin Polat ve babası Sezgin Polat, tanık ifadesindeki iddiaları kabul etmediklerini ve yalan olduğunu söyledi.

Engin Polat duruşmada, “Suçsuz günahsız 9 aydır tutukluyuz. Adalet arıyoruz. Adalet arıyoruz ancak bulamıyoruz. Tahliyemi istiyorum” dedi.

Duruşmada cumhuriyet savcısı tutukluluğun devamı yönünde talepte bulundu. Hakim, ara kararını açıklayarak Dilan, Engin ve Sezgin Polat'ın ‘azmettirme' suçundan tahliyesine karar verdi ve duruşmayı eksikliklerin giderilmesi için erteledi.

Kara para aklama suçundan tutukluluk halleri devam edecek

Öte yandan, Polat çiftinin ‘kara para aklama' suçundan yürütülen soruşturma kapsamında tutukluluk hallerinin devam edeceği öğrenildi.

Müdür yardımcısı cinayetinde sır perdesi aralandı! Cinayet emri Yunanistan’dan mı geldi? Müdür yardımcısı cinayetinde sır perdesi aralandı! Cinayet emri Yunanistan’dan mı geldi?

Duruşmanın bitmesinin ardından adliye koridorunda konuşan Banu Parlak mutluluğunu dile getirerek “Mutluyum. Dilan'ın halini gördünüz hiç iyi değildi” dedi. Öte yandan Banu Parlak,  Dilan Polat'ın kızı Nida'ya da sarıldı. Parlak ardından Dilan Polat'ın kardeşi Sıla Doğu'yu arayarak “Tahliye oldular. Sıla ağlama sakin ol” dedi.

Kaynak: İHA