İstanbul Ümraniye’de “motosiklet hırsızlığı” suçundan aranan ve yakalama sırasında çıkan arbedede polis memurunun silahını alarak ateş açan 19 yaşındaki Yunus Emre Geçti, kadın polis memuru Şeyda Yılmaz’ın şehit olmasına neden oldu. Olay sonrası gözaltına alınan şüpheli adliyeye sevk edildi.

Olay, Ümraniye İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Dudullu Polis Merkezi Amirliği ekiplerinin Yunus Emre Geçti’yi yakalamak istemesiyle başladı. 26 suç kaydı bulunan zanlı, yakalama sırasında çıkan arbede esnasında bir polis memurunun silahını alarak etrafa ve polis memurlarına ateş açtı. Kadın polis memuru Şeyda Yılmaz, şüpheliye karşılık verdi ancak açılan ateşle ağır yaralandı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Yılmaz, yapılan müdahalelere rağmen şehit oldu. Olayda şüphelinin annesi P.G. ve bir polis memuru K.H.S. de yaralandı.

Kamil Koç’tan Açıklama: Manisa ve Balıkesir Seferleri Devam Ediyor Kamil Koç’tan Açıklama: Manisa ve Balıkesir Seferleri Devam Ediyor

Yakalanan Yunus Emre Geçti, “kasten öldürme” ve “kasten yaralama” suçlarından yargılanmak üzere Anadolu Adliyesi’ne sevk edildi. Zanlı, siyah çöp poşetiyle örtülerek Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Büro Amirliği’nin aracına bindirildi.

Kaynak: İHA