Kredi ve banka kartlarının fiziksel olarak POS cihazlarında veya ATM'lerde kullanılması, ciddi güvenlik riskleri içeriyor.

Manisa’da şifa kazanları kaynıyor… Kışın vazgeçilmezi hazırlanıyor! Manisa’da şifa kazanları kaynıyor… Kışın vazgeçilmezi hazırlanıyor!

LifeHacker'ın raporuna göre, korsan cihazların nasıl tespit edilebileceği konusunda bazı önemli bilgiler bulunuyor.

Nakit kullanımının azalmasıyla birlikte, dijital cüzdanlar ve temassız kredi kartları gibi güvenli elektronik ödeme yöntemleri daha çok rağbet görüyor.

Ancak bazen temassız ödeme yapmak mümkün olmuyor ve bu durumda kartlarımızı fiziksel olarak kullanmak zorunda kalabiliyoruz.

Bu durumda, kredi kartı bilgilerimizin çalınma riskiyle karşı karşıya kalabiliriz. Dolandırıcılar ve korsan makineler, bu tür cihazlarda kart bilgilerini ele geçirebilmek için çeşitli yöntemler kullanabiliyorlar.

ALINABİLECEK ÖNLEMLER

POS cihazını kullanmadan önce, aynı mağazadaki veya ATM girişindeki diğer kart okuyucularla karşılaştırın. Eğer cihaz farklı görünüyorsa, sahte olma ihtimali yüksektir.

Bununla birlikte mutlaka ödeme yaptığınız POS cihazından çıkan fişi almadan oradan ayrılmayın. Dolayısıyla, kartlarınızı güvenli bir şekilde kullanabilmek için bu tür ipuçlarına dikkat etmek önemlidir.

Kaynak: Haber merkezi