Ünlü deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, bu kez deprem riski düşük olan illeri açıkladı.

Trafik magandası, astsubayımızı şehit etti! Trafik magandası, astsubayımızı şehit etti!

Prof. Övgün Ahmet Ercan CGTN Türk'e deprem ile ilgili açıklamalarda bulundu. Prof. Ercan, depremleri felakete çeviren olayı, depremlerin iyi yönetilememesi, ülkenin iyi yönetilememesi, ekonomik sıkıntılar olduğunu belirtti.

Kuzey Marmara İçin 2045 Yılını İşaret Etti

Kuzey Marmara fayının yaklaşık 2.000 senelik bir deprem geçmişi bulunuyor. Buna dinamik sistem analizi yaptığım zaman, Kuzey Marmara’daki beklenen depremin 2045 yılında önce olmayacağı ortaya çıkıyor. Tam ne zaman olur, onu bilmiyoruz fakat 2045 yılından önce olmaz. Ne zaman olmayacağını söylüyorum ama 2075-2150’ye kadar gecikme olasılığı var.

Kuzey Marmara'da 2045'ten Önce Deprem Meydana Gelmez

Ülkemizde büyük yıkıcı depremin yaşanmayacağı yerler; Karadeniz kıyıları, yani bir yandan Kırklareli'ni tutun, ardından Tekirdağ'ın kuzeyi, İstanbul'un kuzeyi, mesela Beykoz, Sarıyer, Kilyos, bunun dışında Kocaeli'nin kuzeyi, Karasu, Zonguldak'ın kuzeyi, Sinop, Kastamonu, Bartın, Samsun, Giresun, Rize, Ordu, Trabzon, Artvin. Buralarda deprem olmaz.

Prof. Ercan Ege Bölgesi için ise karamsar konuşarak "Ege Bölgesi'nde deprem beklenmeyen bir yer yok. Tamamı deprem bölgesi" dedi.

Kaynak: Haber merkezi