Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Küçükbalıklı Mahallesi’nde yaşanan olay, mahalle sakinlerini hem şaşırttı hem de düşündürdü. Yıllardır komşu olan iki aile, aralarındaki anlaşmazlık sonucu bir çıkmaz sokağı tel örgü ile ikiye böldü. Yaşanan bu olay, 1999 yapımı Kemal Sunal’ın başrolünde olduğu Propaganda filmini akıllara getirdi.

Bursa’nın Osmangazi ilçesi Küçükbalıklı Mahallesi’nde bulunan Aydan Sokak’ta meydana gelen olayda, husumetli iki arsa sahibi aile, yollarını birbirlerinden ayırmak için tel örgü çekti. Yıllardır komşu olan bu aileler, aralarındaki anlaşmazlık sonucu sokağı ortadan ikiye böldü.

BÜYÜK ZORLUKLARLA KARŞI KARŞIYA KALDILAR

Tel örgü, yalnızca sokakta yaşayan ailelerin değil, aynı zamanda sokakta faaliyet gösteren işletmelerin de işlerini olumsuz etkiledi. Tel örgü nedeniyle araç giriş çıkışlarında zorluk yaşayan kiracılar, işlerini devam ettirmek için büyük zorluklarla karşı karşıya kaldı.

Olayla ilgili konuşan arsa sahiplerinden Ekrem Özsoy, 30 yıldır komşu olduklarını ve böyle bir duruma gerek olmadığını ifade etti.

KARŞIDAN SELAMLAŞIYORUZ

Özsoy, “Bu yol 30 sene önce dedemle karşı taraftaki arkadaşların babaları arasında anlaşma sonucu bırakılmıştı. Ancak şimdi, varislerin farklı talepleri üzerine yolun ikiye ayrılmasına karar verildi. Tel örgü çekmek zorunda kaldık, artık kimse kimseye geçiş izni vermiyor, karşıdan selamlaşıyoruz” dedi.

FİLMDİ GERÇEK OLDU

Olay, Kemal Sunal’ın başrolünde olduğu Propaganda filmini hatırlattı. Film 1948 yılında siyasi otoritenin emriyle, tel örgü çekilerek ikiye bölünen bir köyün sakinlerini konu alıyordu.

2024 yılında Bursa’nın Küçükbalıklı Mahallesi’nde yaşanan bu olay bir taraftan güldürürken bir taraftan da düşündü.

Eski sevgilisini 15 yerinden bıçaklayan sanığın savunması pes dedirtti! Eski sevgilisini 15 yerinden bıçaklayan sanığın savunması pes dedirtti!

Kaynak: İHA