İzmir ve Manisa illerini birbirine bağlayan Sabuncubeli Tüneli'nde, 11 Haziran 2024 Salı günü saat 11.00'de kapsamlı bir acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.

Tatbikat, olası kaza, yangın, sabotaj ve benzeri durumlara hızlı ve etkin müdahale edilmesi ile kurumlar arası koordineli çalışmanın sağlanması amacıyla yapıldı.

AFAD'ın koordinasyonunda düzenlenen tatbikata, İzmir AFAD ve Manisa AFAD Kurtarma Ekipleri, İzmir ve Manisa İtfaiye Ekipleri, İzmir ve Manisa Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ekipleri, İzmir ve Manisa Jandarma Birimleri ve UMKE ekipleri katıldı.

ARAÇ YANGINI SENARYOSU YAPILDI

Tatbikat senaryosuna göre, Sabuncubeli Tüneli'nde kontrolden çıkan bir aracın kaza yapması sonucu sıkışmalı trafik kazası meydana geldi ve araç yangını çıktı. Ekipler, olay yerine hızla intikal ederek kazazedelere müdahale etti ve yangını söndürme çalışmalarını başlattı.

İzmir’de cinsel saldırı! Zanlı yakalandı İzmir’de cinsel saldırı! Zanlı yakalandı

AFAD tarafından yapılan açıklamada, “Sabuncubeli Tünelinde trafik kazası ve yangın senaryosuna dayalı tatbikat yapıldı. İzmir ve Manisa İllerini birbirine bağlayan aynı zamanda her iki ilin sınırlarını içinde barındıran Sabuncubeli Tünelinde olası kaza, yangın, sabotaj ve benzeri durumlarda hızlı ve etkin müdahale edilmesi ve kurumlar arası koordineli çalışmanın sağlanması amacıyla bir acil durum tatbikatı gerçekleştirildi.

11.06.2024 Salı günü 11.00`da AFAD'ın koordinasyonunda gerçekleştirilen tatbikatta; İzmir AFAD ve Manisa AFAD Kurtarma Ekipleri, İzmir ve Manisa İtfaiye Ekipleri, İzmir ve Manisa Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri ekipleri, İzmir ve Manisa Jandarma Birimlerini ve UMKE ekipleri görev aldı. Tatbikatta Sabuncubeli Tünelinde kontrolden çıkan 1 aracın kaza yapması sonucu sıkışmalı trafik kazası yaşanması ve araç yangını senaryosu konu edildi.” denildi.

Muhabir: ÖZKAN ÇELİK