Marmaris Turgut Mahallesi Delikyol Koyu'nda bulunan villa, kaçak yapılar arasında yer alarak uzun süre gündemde kaldı. Şahan Gökbakar’ın sahibi olduğu iddia edilen villanın yıkım kararı alınmış ve yapı üzerindeki çeşitli eklemelerle ilgili hukuki süreç başlatılmıştı. İmar barışına aykırı ve SİT alanında bulunan villanın kaçak bölümleri için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yıkım kararı verilmişti.

Gökbakar, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamalarda, kendisine ait olduğu öne sürülen villanın fotoğraflarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Instagram hesabından bir video paylaşan Gökbakar, haberlerde kullanılan yapıların kendi evine ait olmadığını vurguladı.

Manisalılar müjde! Sıcak günlere veda zamanı… Manisalılar müjde! Sıcak günlere veda zamanı…

Satın Aldıktan 2 yıl Sonra Sit Alanı İbaresi Getirildi

Açıklamalarında, evin satın alındığı dönemde SİT alanı ilan edilmediğini, bunun iki yıl sonra gerçekleştiğini belirten Gökbakar, "Bu haberlerde kullanılan fotoğraf ve inşaat bana ait değil. Arkada görülen ev, komşumuzun evi. Benim evim, yan parseldeki tek katlı 80 metrekarelik bir köy evi. İddia edildiği gibi iki katlı bir evim yok. 2020 yılında halihazırda olan ev ve iskeleyi satın aldım, herhangi bir ek inşaat yapmadım. Türkiye'de inanılmaz SİT alanları tahrip ediliyor. Türkiye'nin her yerinde kaçak yapı var. Eğer benim evim tüm problemleri çözüyorsa hemen yıkalım. İlk balyozu biz vuralım. Satın alırken sorunu var mı diye araştırdık, sorunsuz aldık. Yangınlardan sonra, satın almamın üzerinden 2 yıl geçtikten sonra SİT alanı ibaresi getirildi. Ben evi aldıktan 2 sene sonra SİT alanı oldu. Biz de dava açtık, mahkeme süreci devam ediyor." dedi.

 

Kaynak: Haber Merkezi